İSTKA’nın Bağımlılıkla Mücadele MDP Etki Analizi Raporu Yayınlandı

14.12.2018

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı Etki Analizi Raporu yayınlandı.

Raporda İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından 2015 yılı Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı kapsamında İstanbul’un farklı bölgelerinde yürütülen 21 projenin etkisi değerlendirildi.

Değerlendirmeye alınan projelerden 16’sı eğitimlerden oluşan önleyici projelerden, 2’si davranış değişikliği amaçlayan tedavi projelerinden oluşuyor. 3 projede ise hem önleyici hem de davranış değişikliği amaçlayan programlar bulunuyor.

Raporda İstanbul’da önleyici projeler kapsamında uygulanan eğitim programlarının %80,65’inde olumlu bir etkinin görüldüğü değerlendirildi. Müdahale programları kapsamında uygulanan çalışmaların ise %40’ında olumlu bir etkinin belirlendiği ifade edildi. Önleme projelerinde, öğrencilere yönelik eğitimlerin ebeveyn ve eğiticilere göre daha başarılı olduğuna da dikkat çekildi.  

Proje süresinin uzun olmasının başarıyı artıran etkenler olarak tespit edildiği Etki Analizi Raporunda bireysel çalışmaların grup çalışmalarına göre daha başarılı olduğu ifade edildi.  

Raporda, daha verimli çalışabilmek için hedef grup sayısının düşük belirlenmesi, süreç içinde çalışan personelin sürekliliğinin sağlanması gerektiği vurgulandı.  

İSTKA’nın Bağımlılıkla Mücadele MDP Etki Analizi Raporu