Kadın Girişimciler İş Fikirlerini İSTKA Desteğiyle GİKAMER’de Büyütecek

19.06.2019

Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD),  İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) desteği ve Galatasaray Üniversitesi (GSÜ) işbirliğiyle kurduğu “Girişimci Kadın Merkezi” kapılarını açtı.

GİKAMER’in basın lansmanına TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, İSTKA Genel Sekreter Vekili Dr. Fatih Pişkin, girişimci kadın adayları ve medya mensupları katıldı.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, "Girişimci Kadın Merkezi, Galatasaray Üniversitesi içinde kurulan merkezde eğitimlerine başladı. Özellikle teknoloji, inovasyon, dijitalleşme, yapay zeka gibi Sanayi 4.0 kapsamındaki çalışmaların giderek daha da fazla yer tutacağı Girişimci Kadın Merkez’indeki çalışmalarla ülkemizin küresel dünya ile rekabetinde biz de iş kadınları olarak kendi payımıza düşen katkıyı sunmuş olmaktan gururluyuz" dedi.

GİKAMER’i, TİKAD’ın başarılı girişimcilerin finansal ve network başta olmak üzere, her adımda yanlarında olmak amacıyla kurduğu TİKAD Yatırım A.Ş tarafından destekleneceğini belirten Bulut, "Böylece biz girişimci adaylarının her aşamasında ellerinden tutarak bir bütünsel katkının oluşmasını sağlamış olacağız. Bu son derece önemlidir ve belki de bizim projemizi benzerlerinden ayıran en temel nokta da budur. Yolun başından alıyor ve sonuna dek yanlarında oluyoruz. Çünkü TİKAD Türkiye’de daha fazla işkadını olması gerektiğine kuvvetle inanıyor, bunu sağlamak içinde elini taşın altına koymaktan kesinlikle kaçınmıyor" diye konuştu.

Küreselleşmeyle birlikte girişimciliğin tüm dünyada ilgi gördüğünü söyleyen İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Genel Sekreter Vekili Dr. Fatih Pişkin ise girişimcilerin ülkelerin makroekonomik büyümelerine katkıda bulunduklarına ve toplumsal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretmekte temel belirleyici olduklarına dikkat çekti. Pişkin, "Bugünün gençlerine, kadınlarına yapılan yatırımlar aslında toplumun geleceğine yapılmış yatırımlar oluyor. Girişimciliğin geliştirilmesi ve desteklenmesi artık birçok ülkede ekonomi politikalarının vazgeçilmez bir parçasıdır. İstanbul'da girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması özellikle yenilikçi ve yaratıcı fikirlerin geliştirilmesi için yürüttüğümüz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kadın girişimciliğini teşvik etmeyi ve sayılarını artırmayı önemsiyoruz. “Girişimci Kadın Merkezi” projesini de, girişimci kadınlarımızın finans kaynaklarına doğrudan erişimini sağlamak, fikirlerini hayata geçirmekte ihtiyaç duydukları danışmanlık gibi hizmetleri almalarını destekliyoruz" dedi.

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak da, "Kadınlarımızın ekonomide girişimci ve yenilikçi bakış açısıyla varlıklarını desteklemek üzere önemli bir çalışmayı Galatasaray Üniversitesi ve TİKAD iş birliğiyle hayata geçirmiş oluyoruz. Üniversitemizin akademik desteği ve TİKAD'ın sağlayacağı, iş dünyası deneyimi ile yararlı bir model olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından GİKAMER’in birinci dönem eğitimlerine başlayan 20 kadın girişimci, katılımcılara ve basın mensuplarına iş fikirlerini anlattı.

GİKAMER ile özellikle teknoloji, yenilik ve yaratıcılık odaklı girişimcilik desteklenecek. 100 kadın girişimci, 5 dönem 200 saat eğitim ve mentörlük hizmetiyle, iş planlama, geliştirme ve birebir danışmanlık hizmetine erişim imkânı bulacak.

Proje tamamlandığında, 100 kadın girişimci adayına girişimcilik, iş geliştirme, ürün geliştirme, ağ kurma vb. başlıklarda eğitim ve mentorlük desteği verilmiş olacak. 14 Başarı Akademisi toplantısı ile kadın girişimci adaylarının TİKAD üyesi başarılı iş kadınları ile bir araya gelmesi de sağlanacak. Proje sonunda gerçekleştirilecek faaliyetler ile eğitime katılan kadınların en az 25’inin iş fikri iş planına dönüştürülecek, bunlardan 10 tanesinin de şirketleşme süreci desteklenecek.