Türk Teknoloji Girişimleri Finlandiya’da Ürün ve Hizmetlerini Tanıttı

06.12.2023

Küresel Girişimcilik Etkinliklerine Katılım Çağrısı kapsamında Slush 2023’te yer almaya hak kazanan 18  Türk teknoloji girişimcisi, Finlandiya’da yatırımcılar ve teknoloji meraklılarına ürün ve hizmetlerini tanıttı.

Dünyanın en önemli girişimcilik etkinlikleri arasında yer alan Web Summit, Slush, CES ve Web Summit Qatar'a Türk teknoloji girişimlerinin ortak katılımı, bu yıl ilk kez Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan 5 Kalkınma Ajansı’nın iş birliği ile gerçekleştiriliyor.  

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA); Ankara Kalkınma Ajansı (ANKARAKA), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve  İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) iş birliğiyle global pazarlara açılmayı hedefleyen 100'ü aşkın Türk teknoloji girişimini Lizbon, Helsinki, Las Vegas ve Doha’da düzenlenen global etkinliklere götürüyor.

Küresel Girişimcilik Etkinliklerine Katılım Çağrısı kapsamında 30 Kasım- 1 Aralık 2023 tarihleri arasında Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen Slush 2023’e katılmaya hak kazanan 18 Türk teknoloji girişimi yatırımcıların karşısına çıktı.

Türk teknoloji girişimcileri Slush 2023’te; yapay zekâ, robotik, çevre ve iklim, dijital sağlık, spor, oyun teknolojileri, yazılım, eğitim ve finans gibi birçok alanda yenilikçi teknolojilerini sergiledi.

20 binden fazla buluşmanın gerçekleştiği ve 300’den fazla etkinliğin düzenlendiği organizasyonda 5 bin girişimci, 3 bin yatırımcı ve 300 medya temsilcisi bir araya geldi.

Türk teknoloji girişimcileri, ürün ve hizmetlerini tanıtırken gelecekteki iş ortakları ve potansiyel müşterilerle tanışma fırsatı elde etti.

Küresel Girişimcilik Etkinliklerine Katılım Çağrısı kapsamında başarılı olan girişimciler; 9-12 Ocak 2024 tarihleri arasında da ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek olan dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı Consumer Electronics Show’a (CES) ardından 26-29 Şubat 2024 tarihleri arasında Katar’ın başkenti Doha’da ilk kez düzenlenecek Web Summit Qatar’a katılım sağlayacak.

Start-up’lara her etkinlik için farklı kapsamlarda destek sağlanacak.

Slush 2023’te Yer Alan Türk Teknoloji Girişimleri:

3pmetrics, Ara Robotik ve Yapay Zeka Teknolojileri A.Ş., ByBike Mikromobilite Teknoloji A.Ş., Crop Genius, Düşyeri Bilişim Teknoloji Ve Animasyon A.Ş., GAMI Teknoloji A.Ş., Hercules Biyomedikal Elektrik Elektronik Ar-Ge Tic. A.Ş., Quin AI Teknoloji ve Danışmanlık A.Ş., Remedi Teknoloji A.Ş., SFM Yazılım Teknolojileri A.Ş., Sizlik İş Proje Geliştirme ve Entegre Hizmet Çözümleri A.Ş., Syntonym Ural Telekomünikasyon Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Counterfake Yazılım Teknoloji A.Ş., Beebird Teknoloji A.Ş., Octopus Teknoloji, Basecope Yazılım A.Ş., Sekgames Oyun Yazılım Teknoloji ve Pazarlama A.Ş.