TEKNOFEST’te İSTKA'nın Standını Bakan Mustafa Varank Ziyaret Etti

21.09.2018

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te yer alan İstanbul Kalkınma Ajansı standını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ve İSTKA Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin ziyaret etti.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İstanbul yeni havalimanı'nda düzenlenen festivalin açılışına Bakan Varank ve İSTKA Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı.

Bakan Varank, festival alanında bulunan İstanbul Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK, ROKETSAN, Türksat, Türk Hava Kurumu gibi kurum ve kuruluşların stantlarını ziyaret etti. Kurumların geliştirdikleri son teknolojik ürünler ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Kalkınma Ajansı standında,  İSTKA desteğiyle kurulan İTÜ Çekirdek girişimcileri ile sohbet etti. Bakan Varank’a projelerini anlatma şansı yakalayan İTÜ Çekirdek girişimcisi gençler girişimcilik sürecinde yaşadıkları sorunları da aktardı.

Festivale ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Varank, "Buralarda gördüğümüz bu heyecanı gören gençlerimiz ileride çok önemli projelere imza atacaklar. Çok büyük bir organizasyon. Burada hem STK'ların hem özel şirketlerin hem devletin, kamunun desteği var." diye konuştu.

Bakan Varank, "İnşallah bu festivalimizi uluslararası bir çapta dünyaca meşhur bir festival haline getirmek, buradan başarılı sonuçlar elde etmek istiyoruz. Bütün umudumuz gençlerimiz." ifadelerini kullandı. 

Milli Teknoloji Hamlesi için geleceğin yıldızlarının yarıştığı TEKNOFEST 23 Eylül’de sona erecek.