Startup Globe Projesinin İlk Dönemi Tamamlandı

21.07.2017

Sabancı Üniversitesi Teknoloji Tabanlı Girişimleri Hızlandırma Merkezi (SUCOOL)’un İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yürüttüğü “Girişimlerin Ulusal ve Uluslararası Pazarlara Açılmasını Destekleyici Kuluçka Merkezi (Startup Globe )” projesinin ilk 6 aylık dönemi tamamlandı.  

Proje kapsamında, bir hızlandırma programı, 7 tecrübe paylaşımı etkinliği, 4 Yatırımcı- Girişimci buluşması gerçekleştirildi. 

Startup Globe projesi ile 2017 yılı Ocak ayında İstanbul 4. Levent’te teknoloji girişimcilerine yönelik hızlandırma ve kuluçka merkezi kurulmuştu. 13 startup’ın seçildiği hızlandırma programı mart ayında yürütülmeye başlandı. Programın ilk 8 haftasında temel ve uygulamalı girişimcilik eğitimleri, ikinci 8 haftasında ise birebir ve grup mentorluk çalışmaları gerçekleştirildi.   

Hızlandırma Programı süresince “iş modeli ve müşteri segmenti uluslararası pazarlara açılmaya uygun olan” 4 start-up ile 3-7 Temmuz tarihleri arasında Londra’da Uluslararası Girişimcilik kampı gerçekleştirildi. Kampa, proje ortaklarından Girişimcilik Vakfı tarafından destekli bir startup da katıldı.  

Startup Globe Londra kampı kapsamında; atölye çalışmaları, yatırımcı ve VC sunumları ile kuluçka ve hızlandırma merkez ziyaretleri ayrıca tüm startupların sahne aldığı bir Demoday organize edildi.  

Londra kampına katılan start-up’lar :  

-          Kolay Restoran (EasyPos): restoranlar için bulut tabanlı sipariş, stok, personel, satış ve kasa takip uygulamaları geliştirmekte olup hali hazırda 40 farklı restoran tarafından kullanılmaktadır.  

-          Appvice: bireylerin diyet ve sağlık, kariyer ve kişisel gelişim ile psikoloji ve anne-çocuk sağlığı gibi konularda istedikleri yerden danışmanlık ve koçluk desteği alabileceği mobil uygulamalar geliştirmektedir. Beta sürümü 2000 kişi tarafından kullanılmaktadır.  

-          Tarifebilir: tüm GSM ve ADSL internet tarifelerinin online olarak karşılaştırabilmesi ve ihtiyaca uygun tarifelerin seçilerek başvuru yapılabilmesini sağlayan web platformu. Şu ana kadar 35.000’den fazla kişi Tarifebilir.com aracılığıyla tarife seçmiştir.  

-          Woi Sport: Amatör futbolcular için anlık performans analizleri sunan teknolojik altyapılar sunar. Hali hazırda 50’den fazla sporcu tarafından kullanılmaktadır.  

-          Annemisin.com: hamilelerin ve 0-7 yaş arası bebeği olan annelerin ve babaların her türlü bilgiyi kişiselleştirilmiş olarak tek bir yerde bulabilecekleri web platformu. Günlük 3000 kişi tarafından ziyaret edilmektedir.  

Londra kampı süresince dünyanın en gelişmiş girişimcilik ekosistemlerinden İngiltere hakkında bilgi sahibi olan startuplar İngiltere ekosisteminin önemli aktörleriyle bir araya geldi. 

Startup Globe projesi kapsamındaki 2. Döngü Hızlandırma Programı ise Eylül ayında başlayacak. Yeterli olgunluğa ulaşacak startupların katılımıyla Aralık ayında da San Francisco Kampı düzenlenecek.