“Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi” Projesi Desteklenecek

28.08.2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı SOGEP kapsamında Ajansımızın sunduğu “Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi” projesi başarılı bulundu.

Proje kapsamında Şile başta olmak üzere kırsal kesimde yaşayan ve ekonomik faaliyetlerin kısıtlı olduğu bölgelerdeki kadınların istihdam edilmesi ve kooperatif modeli ile sürdürülebilir gelir elde etmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif şekilde katılımını sağlamak, istihdam edilebilirliğin artırılması, sosyal girişimcilik ve yenilikçiliğin desteklenmesi, sosyal sorumluluk uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla çıktığı proje çağrılarının değerlendirme sonuçları açıklandı.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından sunulan “Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi” projesi 2,3 milyon TL tutarında hibe desteği almaya hak kazandı.Şile Belediyesi’nin, Yeditepe Üniversitesi, FMV Işık Üniversitesi ve Şile Halk Eğitimi Merkezi ortaklığında yürüteceği proje kapsamında İstanbul’un coğrafi işaretli tek ürünü olan Şile bezinin üretim kapasitesinin artırılması ve test ve sertifikasyon sisteminin kurulması öngörülüyor.

Proje kapsamında yaklaşık 200 kadına eğitim verilmesi; biri merkez binasının içerisinde 4 adedi ise köylerde olmak üzere 5 adet atölye kurulması ve bir test ve analiz merkezinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Şile bezinin katma değerini artırmaya ve korumaya yönelik tasarım faaliyetleri, eğitim ve atölye çalışmaları yürütülecek proje 18 ayda tamamlanacak. 

SOGEP kapsamında gerçekleştirilecek projenin devamında ise bir tasarım merkezi kurulması, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi, uluslararası pazarlara açılım ve markalaşmanın sağlanması hedefleniyor.