Oyun Girişimcilerine Yönelik GamesUP Projesi Başladı

28.02.2022

YTÜ Yıldız Teknopark, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle mobil oyun ve e-spor dikeyinde İstanbul bölgesindeki en büyük çaplı kuluçka merkezini hayata geçiriyor. 

“GamesUP” projesi ile girişimcilerin ilk oyunlarını geliştirmeleri, firmaların hızlandırma programından faydalanarak global pazarlara açılması hedefleniyor.

YTÜ Yıldız Teknopark’ın, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi ile Futbol İstanbul E-spor Kulübü Derneği ortaklığında yürüttüğü “Oyun ve E-spor Dikeyine Yönelik Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Davutpaşa yerleşkesinde düzenlenen toplantıda GamesUP projesini değerlendiren YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “İstanbul bölgesinin en büyüğü olan kuluçka merkezimiz, oyun ve e-spor dünyasına önemli katkılar sağlayacak. Katma değeri yüksek, yenilikçi, ileri teknoloji ürün ve hizmetleri üretme potansiyeli olan girişimcileri teşvik ederek, üniversitemizin bilimsel bilgi birikimini inovatif girişimlere aktaracak ve yeni değerler üretilmesini sağlayacağız. Program kapsamında girişimcilere vereceğimiz destekle ortaya çıkacak ürün ve markaların global pazarda dünyanın en büyükleri arasına gireceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

İstanbul’un dünya ölçeğinde Londra’dan sonra en fazla oyun stüdyosuna sahip olan ikinci şehir olduğuna dikkat çeken İSTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen de “Toplamda 90 milyar dolarlık bir küresel pazardan bahsediyoruz. İleriye dönük veriler, mobil oyunların kısa zaman içerisinde sektörün neredeyse yarıya yakınını alacağını gösteriyor.” dedi. 

Girişimcilerin önündeki engelleri aşmaları için finansmana erişim ve teknik yeteneğe erişim gibi çeşitli destek mekanizmaları sunduklarını belirten Tüzgen, GamesUP projesi ile  İstanbul’da oyun sektöründeki firmaların rekabetçilik ve uluslararasılaşma kapasitelerinin artırılmasını hedeflediklerini ifade etti.  

18 ay boyunca devam edecek GamesUP Programı kapsamındaki tüm faaliyetler YTÜ Yıldız Teknopark Davutpaşa Kampüsünde uzman eğitmen, mentor ve danışmanların katkısıyla yürütülecek.

Hızlandırma Programı kapsamında mobil oyun ve e-spor dikeyinde ürün geliştirmiş girişimcilere; pazarlama, yatırımcı ve finansmana erişim, markalaşma ve kurumsallaşma, kullanıcı deneyimi tasarımı, finans ve hukuk konularında danışmanlık ve mentorluk desteği verilecek. Girişimcilerin ürünlerini global pazarlarda ticarileştirmelerine katkı sağlanacak.

Mobil oyun ve e-spor dikeyinde fikir sahibi girişimcilere ise Kuluçka Merkezinde ürünlerini geliştirmeleri ve pazara sunabilmeleri için gereken ürün pazar uyumu, oyunlaştırma, SEO, dijital pazarlama, finansmana erişim, muhasebe, hukuk ve oyun yayıncılığı alanlarında eğitim, mentorluk ve danışmanlık destekleri verilecek. 

Proje süresince Yatırımcı-Girişimci Buluşması, oyun ve e-spor girişimciliği dikeyinde atölye ve çalıştay etkinlikleri de düzenlenecek.