Sarıyer'de 600 Öğrenci Su Kaynaklarımızı Korumak için Proje Üretecek

15.04.2019

Denizlerimizin ve suyun yaşamımızdaki önemi hakkında çocuklarımızı bilinçlendirmek için TURMEPA’nın İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) desteğiyle yürüttüğü "Çocuklar Suyu Kodluyor H2okullu Oldu!" projesi kapsamında Sarıyer M. Akif Ortaokulu'nda kurulan STEAM laboratuvarı açıldı.

İstanbul Valiliği, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin de katkı sunduğu STEAM laboratuvarının açılış programına, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk, Mehmet Akif Ortaokulu Müdürü Yılmaz Göktepe, İSTKA İzleme Uzmanı M. Emin Şengül, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış programında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, "Proje kapsamında şu ana kadar 20 ortaokuldan 1450 öğrenci ve 211 öğretmene çevre eğitimleri ve 60 ortaokul öğretmenine de kodlama, tasarım ve ardunio eğitimi verdik. Şimdi çocuklarımız bu laboratuarda aldıkları teknik bilgiyi ekosisteme faydalı projelere dönüştürecek, bu sayede analitik düşünme, araştırma ve yaratıcılık yönlerini geliştirme fırsatı bulacak.” diye konuştu.

Öğrencilerin yıl boyunca kodlama projeleri gerçekleştireceklerini anlatan Tahmaz, çocukların bilişsel ve algoritmik düşünce becerilerini geliştirmelerini, sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bireyler olarak yetişmelerini, farklı bakış açılarını görmelerini, araştırma alışkanlığını pekiştirmelerini hedeflediklerini söyledi.

TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk de TURMEPA olarak 25 yıldır daha mavi denizler, daha yeşil bir Türkiye için sürdürdükleri mücadelenin en önemli ayağı eğitim çalışmalarıyla 8 milyon 300 bin öğrenciye ulaştıklarını anlattı. Eğitimlerini yeni bir boyut kazandırarak teknolojiyle buluşturduklarını ve çocuklara kodlama eğitimleriyle kendi çevre projelerini oluşturma fırsatı sunduklarını belirten Öztürk, “Umarız Sarıyer'de başlayan bu eğitimlerimizi daha nice okullara yaymayı başarabiliriz. Tüm çalışmalarımız, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimiz için” dedi.

STEAM laboratuvarında 6630 öğrenci arasından seçilen 600 öğrenci denizlerin ve su kaynaklarının korunmasına yönelik kendi projelerini üretecek. Proje kapsamında çocuklara yönelik geleceğin mesleklerine ilişkin farkındalık çalışmaları da yürütülecek.

Geniş kapsamlı donanımıyla STEAM laboratuvarı ilçedeki 29 okulun tamamının kullanımına açık olacak.