KOBİ’ler İSTKA Desteğiyle Kurulan MÜRGEMER’de Ürün Geliştirecek

15.03.2019

İstanbul’da KOBİ’lerin ücretsiz eğitim, teknik danışmanlık ve Ür-Ge hizmeti alarak ürün geliştirme kapasitelerini artırmaları için İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle kurulan MÜRGEMER açıldı.

Marmara Üniversitesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Teknopark İstanbul ortaklığı ve SAHA İstanbul iştirakçiliğinde kurduğu ‘Marmara Üniversitesi Ürün Geliştirme Merkezi (MÜRGEMER) Teknopark İstanbul’da düzenlenen törenle faaliyetlerine başladı.

MÜRGEMER’in açılış programına Teknokent İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, İSTKA Genel Sekreter Vekili Dr. Fatih Pişkin ve çok sayıda davetli katıldı.

2010 yılından bu yana KOBİ’lere yönelik projeleri desteklediklerini belirten İSTKA Genel Sekreter Vekili Fatih Pişkin, “Ülke ekonomimizin belkemiğini oluşturan KOBİ’lerimiz sanayide son yıllarda hızla gelişen dijitalleşme ve teknolojik dönüşümün yakalanabilmesi bakımından anahtar bir role sahip. İstanbul Kalkınma Ajansı olarak biz de bu bilinçle KOBİ’lerimizin artan rekabet şartlarında sürdürülebilirliklerini sağlamaları ve kendilerini dönüştürmeleri için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi. 

Üniversite-sanayi iş birliği ile üniversitedeki bilgi birikiminin sanayiye aktarılmasını ve yüksek teknolojik değere sahip ürünlerin bu merkezde geliştirilmesini amaçladıklarını söyleyen Pişkin, “Marmara Üniversitesi Ürün Geliştirme Merkezi (MÜRGEMER) projesini Teknopark İstanbul bünyesinde faaliyet gösteren teknoloji firmalarımız başta olmak üzere, KOBİ’lerimizin ihtiyaç duydukları eğitim, danışmanlık ve teknik destek hizmetlerini almaları ve ürün geliştirme performanslarını artırmaları için desteklemiş bulunuyoruz. “ diye konuştu.

Teknokent İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu da Teknokent’in birçok üniversiteyle iş birliği yaptığına dikkat çekerek, çıktı odaklı bir Teknokent olmayı hedeflediklerini anlattı. “Biz elimizdeki fiziki imkanlarla neler yapabiliriz buna bakmalıyız. Bu noktada İSTKA, TÜBİTAK, KOSGEB gibi devletimizin birçok farklı kurumlarından alınan desteklerle üniversiteyi, sanayiyi, iş adamlarımızı Teknokentlerde bir araya getirip güzel projelerle şehrimize, ülkemize katkı sağlamak istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

MÜRGEMER Proje Yöneticisi Dr. Selim Hartomacıoğlu da merkezin ürün geliştirme konusunda firmalara birçok alanda önemli hizmetler sunacağını söyledi. "Proje kapsamında merkezimizde özellikle ürün geliştirme ve Ar-Ge süreçlerinde akademik danışmanlık, ürün geliştirme hizmeti, 3D modelleme hizmeti, sonlu elemanlar analiz hizmeti, elektronik/elektrik sistem tasarımı, tersine mühendislik hizmeti, Ar-Ge/Ür-Ge proje hazırlama hizmeti vereceğiz. " dedi.