Pendik Yetkinlik Geliştirme ve İstihdam Merkezi Kuruluyor

29.12.2023

Pendik Yetkinlik Geliştirme ve İstihdam Merkezi (YETGİM), İstanbul Kalkınma Ajansı’nın güdümlü proje desteğiyle Pendik Belediyesi bünyesinde kuruluyor.

Toplam bütçesi 46 milyon TL üzerinde olan proje kapsamında İstanbul'da sanayi ve hizmet alanında öne çıkan sektörlerde nitelikli işgücünün yetiştirilmesine ve istihdamına katkıda bulunulacak.

Birlik Organize Sanayi Bölgesi, İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi İleri Mühendislik A.Ş., Pendik Sanayici ve İş adamları Derneği, Pendik Kaymakamlığı, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Dudullu Organize Sanayi, Teknopark İstanbul A.Ş., Marmara Üniversitesi, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi ve İstanbul Ticaret Odası’nın da paydaş olarak katkı sunacağı merkezin 24 ayda kurulması planlanıyor. 

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın yüzde 75'ini finanse edeceği proje kapsamında bölgedeki mesleki eğitim kapasitesini artırmak amacıyla merkez bünyesinde 2 atölye ve 5 eğitim sınıfı kurulacak.

Merkez bünyesinde oluşturulacak olan Otomasyon Sınıfı, Kalite Kontrol ve Ölçüm Cihazları Sınıfı, Endüstriyel Yazılım Sınıfı, Makine Bilgisayar Sınıfı, Yalın Mühendislik Eğitimleri Sınıfı, Kaynakçılık Atölyesi ve CNC Atölyesi’nden, 18-35 yaş arası eğitimde ve istihdamda olmayan gençler başta olmak üzere geleceğin yetkinliklerini kazanmak isteyen bireyler faydalanacak.

YETGİM bünyesinde, endüstriyel yazılım-bilişim, makine ve metal sektörlerinde ihtiyaç duyulduğu tespit edilen 5 ana başlık altında 50 adet eğitim programı düzenlenecek.

Proje kapsamında doğrudan 500 kişinin istihdamına katkıda bulunulması, 50 firmanın mevcut personelinin yetkinliklerinin geliştirilmesi, 5 sektörel iş birliği toplantısı, 1 kariyer günü ve 4 sektör buluşması gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Bölgedeki işgücü piyasasının gereksinimlerini karşılayacak olan merkez; üretimde verimlilik ve kalite artışının sağlanması, iç ve dış piyasalarda rekabet gücünün attırılması ve sektörlerin ileri teknolojili yatırıma giriş hızlarının artırılmasına da katkı sağlayacak.