Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri Projelerimizi Ziyaret Etti

01.02.2019

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) Güdümlü proje çalışmalarını yerinde inceledi. 

Barış Yeniçeri’ye, Ajans Genel Sekreter Vekili Dr. Fatih Pişkin ve İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Nesrin Gencer eşlik etti.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ilk olarak yerli teknoloji şirketlerinin global pazara açılmaları için INNOGATE Programı’nı yürüten İTÜ ARI Teknokent'i ziyaret etti. 

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp'ten program hakkında bilgi alan Barış Yeniçeri girişimcilerle sohbet etti.  

Barış Yeniçeri daha sonra İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Güdümlü proje desteği ile İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Çelik İhracatçıları Birliği’nin iştirakleriyle kurulan Türkiye’nin ilk Çelik Test ve Araştırma Merkezi (ÇETAM) MATİL A.Ş.’de incelemelerde bulundu. Çelik üreticilerinin yurt dışına bağımlılığını sona erdiren çalışmaları gözlemleyen Barış Yeniçeri, MATİL A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Soykan’dan merkezin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri girişimcilik eko sistemini güçlendirmek için İstanbul Ticaret Odası'nın kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği İstanbul’un inovasyon ve Deneyim, Tasarım ve Girişimcilik Merkezi 'Zemin İstanbul'u da ziyaret etti. Kuluçka merkezinde yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi, büyümesi süreçlerinde girişimcilere yönelik  yürütülen çalışmaları izledi.

Barış Yeniçeri daha sonra sanayide dönüşüm sürecine katkı vermek üzere Ajans desteğiyle Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi bünyesinde kurulan Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi- ALUTEAM'i ziyaret etti. Başta savunma sanayi olmak üzere medikal, havacılık, otomotiv ve metal endüstrisi gibi farklı alanlarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.