Kalkınma Ajansları, Üniversiteler, Ar-Ge Merkezleri, Teknoparklar ve Organize Sanayi Bölgelerinde geliştirilen inovatif projeler Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen MMG 4. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde buluştu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), MMG 4. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ne Ar-Ge ve yenilik çalışmaları kapsamında desteklediği 34 projeden 7'si ile katıldı.
İSTKA’nın, 2018 Yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklediği 7 inovatif proje Ajansın standında sergilendi. Akıllı havacılık ve uzay uygulamaları alanında yenilikçi ürünler, geleceğin akıllı teknolojilerinden nesnelerin interneti alanındaki çalışmalar, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri, yenilikçi ve çevreci beton üretim tekniklerine ilişkin proje faaliyetleri büyük ilgi gördü.
İstanbul Kalkınma Ajansı'nın standını Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Çetin Ali Dönmez de ziyaret etti. Projeler hakkında detaylı bilgi alan Bakan Yardımcısı Dönmez, yenilikçi çalışmaları inceledi.
MMG Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde İstanbul Kalkınma Ajansı’nın sağlık sektörüne yönelik projeleri de dikkat çekti. İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi’nin medikal tekstil malzemelerinin yerli üretimi için yürüttüğü “Medikal Tekstiller Ar-Ge Merkezi” projesi kapsamında üretilen ürünler beğeni topladı.
İSTKA standında ayrıca İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsü’nün kültürel mirasın korunması ve şehir güvenliğinin artırılmasında yenilikçi yaklaşımlar geliştirdiği “Yangın ve Patlayıcı Madde Analiz Merkezi ile İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’nin hayata geçirdiği “OCR Teknolojileri Kullanılarak Metin Haline Getirilen Osmanlıca Eserlerin Türkçe Latin Harflerine Çevrilmesi” proje faaliyetleri ilgiyle takip edildi.
İstanbul Kalkınma Ajansı Standında Sergilenen 7 Proje;
MediTeks: Medikal Tekstiller Ar-Ge Merkezi- İstanbul Teknik Üniversitesi-Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi
Kültürel Mirasın Korunması ve Şehir Güvenliğinin Artırılmasında Yenilikçi Yaklaşım: Yangın ve Patlayıcı Madde Analiz Merkezi- İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsü
Nesnelerin İnterneti Ekosistemi Güvenlik Test ve Değerlendirme Merkezi- İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi
İTÜ ARC-Yenilikçi Teknolojilerin Akıllı Havacılık ve Uzay Uygulamaları Araştırma Merkezi- İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi
OCR Teknolojileri Kullanılarak Metin Haline Getirilen Osmanlıca Eserlerin Türkçe Latin Harflerine Çevrilmesi Projesi- İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi
İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 2010 yılından itibaren yürütmekte olduğu çalışma ve desteklerin odaklandığı alanların başında İstanbul yenilik ekosisteminin güçlendirilmesi geliyor. Bugüne kadar desteklenen toplam 809 projeden, 324’ünü Ajans destek tutarı 234 milyon 760 bin liraya ulaşan yenilik alanında desteklenen projeler oluşturuyor. 809 projenin toplam Ajans desteği ise 398 milyon 692 bin lira.