Kafatası ve Yüz Bölgesi için Kişiye Özel Kemik İmplant Üretildi

22.01.2024

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle kurduğu Katmanlı İmalat ve Titanyum Medikal İmplant Araştırma ve Üretim Merkezi’nde (KİMAUM) titanyumdan prototip cerrahi implant üretimine başlandı.

Katmanlı İmalat ile Titanyum Medikal İmplant Araştırma ve Üretim Merkezi’ndeki bilim insanları, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’ndeki doktorlarla birlikte çalışarak 3 boyutlu yazıcıyla kişiye özel kafatası ve yüz bölgesine titanyumdan kemik implantı üretmeyi başardı.

Çene cerrahisi ve kafatası bölgeleri için kemik travmalarına yönelik kalıcı kemik impalantlarının, bilgisayarlı tomografi verileri ile tasarlanıp 3 boyutlu yazıcı teknikleriyle üretilmesini amaçlayan merkez, "ISO 13485 Kalite Yönetim Sistem Sertifikası"nı da aldı.

Yüksek teknolojiyle üretilen implantların yakın zamanda gerçek hastalar üzerinde uygulanmaya başlanması ve gelecekte de farklı anatomik bölgelerde kullanılması planlanıyor.

Katmanlı imalat ile titanyum implant üretiminde yurt dışına bağımlılığı azaltacak olan merkezin, öncelikli olarak İstanbul bölgesine sonrasında ulusal olarak birçok bölgeye hizmet vermesi hedefleniyor.

Katmanlı İmalat ve Titanyum İmplant Araştırma ve Üretim Merkezi hakkında detaylı bilgi için

https://kimaum.yildiz.edu.tr/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.