İSTKA Yaratıcı Endüstriler Ekosisteminin Aktörlerini Buluşturdu

29.11.2021

İstanbul Kalkınma Ajansı, yaratıcı endüstriler alanında destek sağlayan kurumlar, destek alan ve destek arayan aktörleri ortak bir platformda buluşturdu.

Yaratıcı Endüstriler Destekleri Toplantısı’nın İkincisi “Başarı Hikayeleri” temasıyla gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kültür ve Turizm ortaklığı ile düzenlenen toplantıya; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İSTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton da katıldı.

“Yaratıcı Endüstriler, Katma Değer ve Genç İstihdamı” başlıklı panelde ILO Türkiye Ofisi Program Yöneticisi  Özge Berber Agtaş, UNDP Programlardan Sorumlu Temsilci Yardımcısı Seher Alacı Arıner ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedefleri İhtisas Komitesi Üyesi Doç. Dr. Barış Alpaslan yaratıcı endüstrilerle ilgili görüşlerini katılımcılara aktardı.

Panelin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Leventcan Gültekin, kamu kurum ve kuruluşları tarafından sağlanan desteklere ilişkin bilgilerin tek bir çatı altında toplandığı https://www.yatirimadestek.gov.tr/ ile ilgili bilgilendirici bir sunum yaptı.

Etkinliğin ilk bölümü, yaratıcı endüstriler alanında destek alan aktörlerin başarı hikayelerini ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştıkları "Başarı Hikayeleri" oturumunun ardından sonlandırıldı.

Yaratıcı Endüstriler Destekleri Toplantısı’nın ikinci bölümünde ise kurumların sağladığı desteklerle ilgili odak grup toplantıları gerçekleştirildi.

Kültür ve sanat proje destekleri ile ilgili Devlet Tiyatroları, Kültür Varlıkları ve Müzeler, Kütüphaneler ve Yayımlar, Sinema, Güzel Sanatlar, Telif Hakları Genel Müdürlükleri sunum yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) , Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve British Council’ın yaratıcı endüstriler alanında verdikleri desteklere ilişkin de katılımcılar bilgilendirildi. İlgili kurumların temsilcileri ile bağlantı kurma imkanı bulan katılımcılar, sağlanan desteklerle ilgili görüş ve önerilerini aktardı.  

Yaratıcı Endüstriler Destekleri İkinci Toplantısı’nın tekrarını izlemek için aşağıdaki bağlantı adresini tıklayabilirsiniz. 

https://bit.ly/3EfaraI

Yaratıcı endüstrilerin ekonomiye ve kalkınmaya katkısını arttırmak amacıyla 2010 yılından bu yana yaratıcı sektörleri destekleyen İstanbul Kalkınma Ajansı, bugüne kadar toplam bütçesi yaklaşık 65 milyon TL olan 94 projeye, 57 milyon TL destek sağlamış bulunuyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı, 2021 Yılı Yaratıcı Endüstriler Mali Destek Programı kapsamında da 25 projeyi destekliyor.