İSTKA EURADA Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

16.12.2020

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği’nin (EURADA) Yönetim Kurulu üyeliğine yeniden seçildi.

Uluslararası işbirliği yoluyla bölgesel ekonomik kalkınmayı destekleyen EURADA’nın Genel Kurul Toplantısı çevrim içi olarak düzenlendi.

2020-2023 yönetim dönemi için yapılan oylamada İstanbul Kalkınma Ajansı ikinci kez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

2017 yılı başında Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği ( EURADA) üyesi olan İSTKA, 15 Mayıs 2017 tarihinde  Belçika'nın Brüksel kentinde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında ilk kez EURADA Yönetim Kurulu'na seçilmişti.

EURADA Yönetim Kurulu'na ülkemizden Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı da (OKA) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Karacadağ Kalkınma Ajansı da İcra Komitesi’nde yer alacak.  

Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA)

Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) 1992 yılında kurulmuş olup merkezi Brüksel’dedir. EURADA’nın başta Avrupa Birliği üyesi ülkeler olmak üzere Avrupa’da Ekonomik Kalkınma üzerine çalışan 21 ülkeden 66 üyesi bulunmaktadır.

EURADA’nın kuruluş amaçları arasında üyeleri arasında tecrübe paylaşımını teşvik etmek, yerel ve bölgesel kalkınma alanında iyi uygulama örneklerini tanıtmak, Kalkınma Ajanslarının iktisadi kalkınma anlamında özel mekanizmalar olarak tanınmasını desteklemek, Bölgesel Kalkınma Programlarının geliştirilmesi ve uygulanmasına destek sağlamak, Avrupa Komisyonu ve diğer Topluluk Kurumları ile teknik işbirlikleri organize etmek yer almaktadır.