İSTKA’nın Hazırladığı “Eklemeli İmalat Ekosistemi” Raporu Yayınlandı

13.07.2023

Kritik teknolojiler alanında bölgesel mevcut durum raporları çalışmalarını başlatan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) "İstanbul’da Eklemeli İmalat Ekosistemi Mevcut Durum ve Beklentiler" Raporunu yayınladı.

Raporda; eklemeli imalatın tanımı, kullanım alanları, dünya genelinde mevcut durumu, İstanbul bölgesindeki yaygınlığı, bölgedeki talep, ilgili ekosistem, gerçekleştirilen projeler, eğitim ve araştırma altyapıları gibi boyutlar ele alındı.

Eklemeli imalat sektöründen ve akademi dünyasından temsilcilerin katılımıyla 2023 yılının Ocak ayında gerçekleştirilen İstanbul Eklemeli İmalat Ekosistemi Çalıştayı’ndan çıkan sonuçlar da rapora girdi oluşturdu.

Rapor, eklemeli imalat ekosisteminin güçlendirilmesi amacıyla müdahale alanları ve çözüm önerileri tespit edilerek ortak akıl doğrultusunda hazırlandı.

Bu alandaki tüm paydaşların nitelikli veri ihtiyacını karşılaması ve sektörün gelişimine hız kazandırması hedeflenen rapora aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. 

 “İstanbul’da Eklemeli İmalat Ekosistemi – Mevcut Durum ve Beklentiler 2023”

(Yüksek İndirme Hızı)

“İstanbul’da Eklemeli İmalat Ekosistemi – Mevcut Durum ve Beklentiler 2023”

(Yüksek Çözünürlük)

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), eklemeli imalatın ardından yapay zekâ, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik, büyük veri, siber güvenlik, blokzincir, bulut teknolojileri başta olmak üzere  “kritik teknolojiler” alanında bölgesel mevcut durum raporları çalışmalarını devam ettirecek.