İSTKA'nın Fizibilite Desteği Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

18.03.2019

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA), 2019 Yılı Fizibilite Desteği Programı’na ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İstanbul’a 5 temada 5 milyon lira kaynak tahsis ediliyor. 

İstanbul Sanayi Odası Odakule’de gerçekleştirilen Fizibilite Desteği Programı Bilgilendirme Toplantısına kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlardan temsilciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İSTKA Genel Sekreter Vekili Dr. Fatih Pişkin, Fizbilite Desteğini Güdümlü Proje geliştirme sürecini güçlendirmek üzere sunduklarını söyledi. “Fizibilite Desteği Programı ile öncelikli alanlarda geliştirilecek güdümlü projelerin fizibilite çalışmalarına finansman sağlıyoruz. Bu program ile İstanbul’u küresel girişimcilik merkezleri ligine çıkarmayı, ekonomimizde tasarım ve yenilik odaklı dönüşümü gerçekleştirmeyi, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğin yetkinlikleri ile donatmayı, dezavantajlı grupların hizmetlere erişebilirliklerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Girişimcilik, Yenilik, Yaratıcı Endüstriler, Çocuklar ve Gençler ile Dezavantajlı Gruplara yönelik  geliştirilecek güdümlü projelerin fizibilite çalışmalarının destekleneceğini belirten Fatih Pişkin, “İstanbul’umuz ve ülkemiz için elimizdeki araçları kalkınma fırsatına çevirebilecek potansiyele ve imkanlara sahibiz.  Sizlerden beklentimiz; teknolojisi, sanayisi, girişimcilik potansiyeli, genç ve dinamik nüfusu ile ülkemizin göz bebeği, küresel kent İstanbul’umuza yakışacak sürdürülebilir, özgün ve model güdümlü projeler üretmeniz.” dedi.

Daha sonra Fizibilite Destek Programı’nın öncelik alanları ve başvuru sürecine ilişkin paydaşlara yönelik bilgilendirme sunumu yapıldı.

Toplantının son bölümünde başvuru ve uygulama süreci ile ilgili katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Proje Başına Azami Destek Tutarı 450 Bin Lira

2019 Yılı Fizibilite Desteği Programı’na; kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar 24 Aralık 2019 tarihine kadar başvurabilecek.

Proje başına asgari destek tutarının 100 bin lira, azami destek tutarının 450 bin lira olduğu 2019 Yılı Fizibilite Desteği Programında, İSTKA projenin toplam uygun maliyetinin %100’üne kadar destekleyecek.

Başvuru sahipleri son başvuru tarihini bekle­meden İstanbul Kalkınma Ajansı’na Fizibilite Desteği Başvurusun­da bulunabilecek. Proje başvuruları sadece online ortamda Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden kabul edilecek.     

Fizibilite Desteği Programı'nın Başvuru Rehberine aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir. 

Başvuru RehberiİSTKA/2019/FZD

809 Projeye 462.2 Milyon Lira Destek

2010 yılından bu yana 8 defa Mali Destek Programları için ilana çıkan İSTKA, toplam 38 farklı program yürüttü. Şu ana kadar desteklenen proje sayısı 809 oldu. Desteklenen projelerin toplam bütçesi 767 milyon lira, toplam ajans desteği 462.2 milyon lira şeklinde gerçekleşti.