İSTKA’nın Desteklediği Meraklı Çocuklar Atölyesi Projesi Tanıtıldı

20.09.2022

Üsküdar’da sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların 21. yüzyıl girişimcilik becerileri kazanmaları için Üsküdar Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle yürüttüğü Meraklı Çocuklar Atölyesi projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Lansman toplantısı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve İSTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen’in katılımıyla, Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi’nde yer alan Şemsipaşa İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Proje ile ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, proje kapsamında temel olarak, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı olan Üsküdarlı çocukların 21. yüzyıl girişimcilik becerilerini elde etmesinin hedeflendiğini anlattı. Türkmen, geleceğin meslekleri hakkında farkındalıklarını arttıracak uygulamalar ve rehberlik danışmanlığı yapılacağını da belirtti.  

Eğitim konusunun İstanbul Kalkınma Ajansı’nın öncelikli alanlarından birisini oluşturduğunu belirten İSTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen de Meraklı Çocuklar Atölyesi Projesi’ni Üsküdar’lı çocukların kendi potansiyellerini keşfedecekleri uygun eğitim imkanı sunulması için desteklediklerini ifade etti.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile yürütülen projeden ilçedeki faklı okullarda eğitim görmekte olan ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri faydalanacak.

Proje kapsamında multi-disipliner yaklaşımlı eğitimler, sanat atölyesi, kişisel gelişim ve multimedia eğitimleri verilecek.  

Çocukların bilim, teknoloji, mühendislik sanat ve matematik alanlarında multi-disipliner becerilerinde artış sağlanacak.  

Üsküdar’da eğitim veren öğretmenlerin yeni nesil eğitim modelleri konusunda bilgi birikiminin artırılması, ebeveynlerin geleceğin meslekleri konusunda farkındalıklarının geliştirilmesi de amaçlanıyor.

Proje kapsamında internet eğitim portalının oluşturulması ve ölçme değerlendirme ve analiz çalışması yapılması da planlanıyor.

Detaylı bilgi için https://meraklicocuklar.com/tr/ ‘i ziyaret edebilirsiniz.