İSTKA’nın 22’nci Kalkınma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

11.10.2023

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 22. Kalkınma Kurulu Toplantısı, İSTKA Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Valisi Davut Gül’ün katlımıyla gerçekleştirildi.

Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSTKA Yönetim Kurulu Üyeleri İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut ve İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ile Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Gül, ”Kalkınma Ajansı’mızın 22’inci Kalkınma Kurulu toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum. İstanbul’umuz, bir dünya kenti. Kalkınma Ajansımızın bu kurulu, geçmişte olduğu gibi bugün de İstanbul’umuzun marka değerinin yükselmesi, dünyadaki diğer eş değer kentlerle rekabet edebilme üstünlüğünü muhafaza edebilmesi, bir bilim, turizm ve kültür  şehri olabilmesi için her birimizin bu süreçte ayrı ayrı sunabileceği katkıları var. Şimdiye kadar emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın rehberliğine ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Vali Gül, “İstanbul’umuzda yol haritamız, hedeflerimiz önceden iyi belirlenirse çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Belirli hedeflerimizin olması lazım. Öncelikle turizm alanında yüksek gelir grubuna hitap edebilecek bir potansiyelimiz var. Bunun iyi pazarlanması, tanıtımının yapılması, dünyada ses getiren organizasyonlara imza atmak için Kalkınma Ajansı’mızın sekretarya görevi yaparak yol göstermesine ihtiyacımız var. Sanayi anlamında, yüksek teknolojiye geçilmesi, yüksek katma değerli ürünler üretilmesi gerekiyor. İstanbul’umuzun bir finans kenti olmasının ayrı bir katkısı olacaktır. İstanbul, düşük nitelikli ürünlerin üretimden kurtularak daha yüksek katma değerin üretildiği, güçlü üniversitelerin dünyanın her tarafında bilinirliğinin artığı, finans kenti olduğu, yüksek katma değerli ürünler üretecek konumda olması lazım. Şimdiden görev alacak yeni başkanımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Toplantımızı hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İSTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen Kalkınma Kurulu üyelerine Ajans faaliyetlerini sundu.

2018-2023 yılları arasında İSTKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Cevdet Erdöl de konuşmasında Ajans çalışmalarını değerlendirdi.

Toplantıda, 2023-2025 dönemi için Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar seçildi.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 22’nci Kalkınma Kurulu Toplantısı, 23. Kalkınma Kurulu Toplantısı hakkında bilgilendirme yapılması, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.