İSTKA Destekli “İstanbul Kağıt” Dünya Markası Olmayı Hedefliyor

31.01.2024

Asitane Vakfı’nın İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle yürüttüğü "İstanbul Kağıt" projesi kapsamında Zeytinburnu'nda bulunan dut ağaçlarının dallarından geleneksel sanatlarda kullanılan özel kağıtların üretimine başlandı.

Sanat Fabrikası: "İstanbul Kağıt" projesi ile modern, geleneksel sanatlar, konservasyon ve restorasyon alanında ihtiyaç duyulan özel kağıtlarda dışa bağımlılık azaltılacak.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Yaratıcı Endüstriler Mali Destek Programı kapsamında desteklediği Sanat Fabrikası: "İstanbul Kağıt" projesi kapsamında İstanbul Kağıt markasının üretimleri satışa da açıldı. Geleneksel yöntemle üretilen "İstanbul Kağıt" sanatçılar tarafından kullanılmaya başlandı. 

Geleneksel sanatçılar, eğitimciler, öğrenciler, koleksiyonerler, sanat atölyeleri ve konservasyon merkezlerinin faydalandığı proje kapsamında geleneksel sanatların yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Zeytinburnu Belediyesi’nin de ortak olduğu proje kapsamında İstanbul Kağıt üretimlerinin uluslararası sanatçılarla buluşturulması ve bir dünya markası olması hedefleniyor.