İSTKA'nın 2014 Yılı MDP'lere İlişkin Almanak Çalışması Tamamlandı

22.06.2018

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı Mali Destek Programları kapsamında desteklediği projelere ilişkin Almanak çalışması tamamlandı. 

Almanak çalışmasında, Afetlere Hazırlık Mali Destek Programı”, “İşletmelere ve Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Verimli ve Temiz Enerji Mali Destek Programı”, “Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı ”, “Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı”, “İşletmelere ve Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı” olmak üzere 5 farklı temada 7 adet proje teklif çağrısı kapsamında başarılı bulunan ve 100 milyon Türk lirası kaynak ayrılan projelere yer verildi. 

Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar ve işletmeler tarafından hayata geçirilen 139 projenin etki alanları, program öncelikleri Almanak çalışmasında anlatıldı. 2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliği sağlamak ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla 5 temada 7 farklı program yürütüldü.

“Afetlere Hazırlık Mali Destek Programı” ile Yaşam ve mekân kalitesi yüksek güvenli İstanbul için afet risklerinin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla 24 projeye katkı sunuldu.

“İşletmelere ve Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Verimli ve Temiz Enerji Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen 23 projeyle de İstanbul’un enerji yoğunluğunun ve sera gazı salınımının azaltılması amaçlandı.

“Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı” kapsamında da çocuklar ve gençlerin maruz kaldıkları risklerden korunmaları; mutlu, üretken, yaratıcı bireyler olarak var olabilmelerine katkıda bulunmak üzere 46 projeye destek verildi.

Katma değeri, teknoloji ve bilgi yoğunluğu yüksek ürün ve hizmetler ile İstanbul’un küresel ekonomide söz sahibi olabilmesi hedefiyle “Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında 24 proje,  İstanbul’un küresel turizm merkezleri ile rekabet düzeyi yüksek bir cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla “İşletmelere ve Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında 13 proje hayata geçirildi. İstanbul’un ekonomik ve sosyal kalkınmasında rol oynayacak, toplumsal fayda yaratacak projeler başarıyla tamamlandı.

İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programları Almanak Çalışması