İSTKA Desteğiyle Kurulan Tarım 4.0 Merkezi Faaliyete Geçti

07.10.2022

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle Eyüpsultan Belediyesi bünyesinde kurulan Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyete geçti.

Kadir Has Üniversitesi iş birliği ile yürütülen proje ile tarım 4.0 alanında çalışmak ve kendini geliştirmek isteyen girişimciler ve çiftçilere ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuluyor.

Eyüpsultan Belediyesi’nin yürüttüğü proje kapsamında toplamda 100 gence, Tarım 4.0 ve Yeni Nesil Girişimcilik Programı’nda 384 saatlik Girişimcilik Eğitimleri ve Mentorluk Desteği verilecek.

Projenin örnek uygulama alanlarında, 200 çiftçiye yönelik olarak Tarım 4.0 Kapsamında Azaltılmış Toprak İşleme ve Kompost Eğitimleri ve 250 Kişiye Kentsel Tarım ve Permakültür eğitimleri verilecek.

Bu eğitimlerin yanında 50 çiftçiye yönelik örnek uygulama alanlarında Akıllı Sulama Sistemi, Tarımda Veri Kullanım Örnekleri ve Dijital Ürün Pazarları başlıklarında eğitimler sunulacak.

Saha çalışmaları, uygulamalar, analizler ve eğitimler sonunda elde edilecek verilerle İstanbul için Tarım 4.0 Dijital Yol Haritası geliştirilecek.

Proje kapsamında sektörel işbirliği çalıştayı, melek yatırım ağı günleri ve Türkiye tarım 4.0 zirvesi de gerçekleştirilecek.

Girişimciler ve çiftçilerin, melek yatırım ağları ile buluşarak fikirlerini hayata geçirilebileceği Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, ülkemize tarım 4.0 standartlarının getirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda önemli katkılar sağlayacak.