İSTKA Desteğiyle Kurulan Bayrampaşa Tasarım Merkezi Açıldı

27.10.2023

Bayrampaşa Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle kurduğu Bayrampaşa Tasarım Merkezi hizmete açıldı.

15-30 yaş arası gençlere Prototipleme, Dijital ve Kolektif Tasarım Atölyesi’nde eğitim ve seminer programları verilecek olan merkezde, yerli ürün ve hizmet geliştirme süreçlerine katkı sağlanacak.

Bayrampaşa Tasarım Merkezi’nin açılış programı, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, İSTKA Genel Sekreteri  Erkam Tüzgen ve STK temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Tasarımcılar, sanatçılar, zanaatkarlar, öğrenciler ve akademisyenlerin erişimine açık olan Bayrampaşa Tasarım Merkezi ortak çalışma, sergi ve fuaye alanı, kolektif tasarım atölyeleri ve toplantı odasından oluşuyor.

İstanbul'da yaratıcı endüstriler alanında faaliyet gösteren farklı tasarım disiplinlerinden; öğrenci, akademisyen, sanatçı ve zanaatkarlara yenilikçi fikirleri üzerinde çalışma gerçekleştirebilecekleri bir ortam sunan merkezde, her türlü prototipleme ve dijital tasarım yapılabilecek.

İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin de paydaş olduğu proje ile yaratıcı endüstriler alanında verimli iş birliklerinin geliştirilmesi ve faydalı model, tasarım, prototip, satışa hazır ürünler geliştirilmesi hedefleniyor.