Istanbul Webinar Series for Regional & City IPAs Gerçekleştirildi

03.12.2020

İstanbul Kalkınma Ajansı bünyesinde İstanbul'un yatırım ortamını uluslararası alanda tanıtan Invest in Istanbul,  Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği’nin (WAIPA) desteğiyle dünyadaki yerel yatırım destek ve tanıtım ajanslarına yönelik olarak “Istanbul Webinar Series for Regional & City IPAs” etkinliğini gerçekleştirdi.

Invest in Istanbul’un moderatörlüğünde, güncel trendleri tartışmak üzere düzenlenen “Istanbul Webinar Series for Regional & City IPAs” etkinliğine Dünyanın farklı coğrafyalarından yerel yatırım ajansı CEO’larının yanı sıra uluslararası kurum ve kuruluşlardan üst düzey yetkililer katıldı.

5, 24 ve 27 Kasım 2020 tarihlerinde üç bölüm şeklinde gerçekleştirilen webinar serisinde Yatırım Tanıtım Ajanslarının yöneticileri; yeni trendleri, pandemi sonrası dijitalleşme hamlelerini ve iyi uygulama örneklerini paylaştı. 

Webinar serisine katılım sağlayarak katkıda bulunan panelistler;  

-          Ana María Badel, CEO, ProBarranquilla (Kolombiya)

-          Thiago Coelho Toscano, CEO, INDI - Minas Gerais Investment and Trade Promotion Agency (Brezilya)

-          Minullina Taliya Ilgizovna , CEO, Tatarstan Investment Development Agency (Rusya)

-          Mohammed Juma'a Al Musharrakh, CEO, Invest in Sharjah (BAE)

-          Ahmed Omic, Research Analyst, WAIPA

-          Alex Sanchiz Vicente, Investment Climate Consultant, Dünya Bankası

-          İdil Özdoğan, Direktör, PwC

İstanbul Kalkınma Ajansı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Invest in Istanbul; İstanbul’un iş ve yatırım ortamını geliştirmeye, tanıtmaya ve bölgeye uluslararası girişimci ve yatırımcıları çekmeye yönelik çalışmalar yürütmektedir.

İstanbul’un sunduğu yatırım fırsatlarını küresel iş dünyasına tanıtma ve yatırımcılara bölgede yapacakları yatırımın her aşamasında destek verme görevini üstlenmiş olan Invest in Istanbul, elde ettiği başarıları ile bugüne kadar uluslararası platformlarda çeşitli ödüllere layık görülmüştür.

Invest in Istanbul personeli tarafından pandeminin başladığı günden bu yana bölgede faaliyet gösteren uluslararası kurum, kuruluş ve şirketlerle görüşmeler yapılmış, bürokrasinin hızlandırılması amacına yönelik olarak çalışmalar yürütülmüştür. Bölgenin “Uluslararası Girişimcilik Merkezi” olma hedefine uygun olarak farklı coğrafyalardan paydaşlarla ortak etkinlikler de düzenlenmiştir.

Invest in Istanbul, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın da üyesi bulunduğu Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği (WAIPA) ile Kasım ayı içerisinde işbirliğine gitmiş ve “Istanbul Webinar Series for Regional & City IPAs” etkinliğini gerçekleştirmiştir.