“İstanbul Oyun Girişimciliği Akademisi” Tanıtıldı

24.07.2023

Türk oyun geliştiricilerinin dünya çapında başarı elde etmeleri için Çekmeköy Belediyesi’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteği ile kurduğu İstanbul Oyun Girişimciliği Akademisi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Özyeğin Üniversitesi, OYUNDER ve Helyum A.Ş. ortaklığı ile yürütülen İstanbul Oyun Girişimciliği Akademisi: 9999in1 Space Projesi’nin lansmanı Özyeğin Üniversitesi Nişantepe Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

İstanbul’daki oyun sektörü paydaşlarını bir araya getiren İstanbul Oyun Girişimciliği Akademisi ile girişimciler, fikir aşamasından ticarileşme aşamasına kadar destek alabilecekleri bir merkeze kavuştu.

İstanbul Oyun Girişimciliği Akademisi’nde bugüne kadar, yaklaşık 400 öğrenciye 2 bin saate yakın eğitim verildi.

Katılımcılar eğitimler kapsamında; oyun motorları, oyun yazılımı geliştirme, oyun tasarımı, oyun sanatı, inovasyon, girişimcilik ve oyun şirketi yönetimi eğitimleri aldı.

Eğitim ve mentörlük programlarının yanında oyun geliştiricilere yönelik; dijital tanıtım çalışmaları, oyun ekosisteminin tüm aktörlerin katıldığı paneller, gameathon etkinlikleri, demoday, webinarlar ve dijital kanallar yayınları da gerçekleştirildi.

Proje kapsamında oyun girişimcilerinin; eğitimler alabildiği, güncel makale, video, tasarım, raporlar, kitaplar ve rehberlere erişebildiği, oyun geliştirdiği ve test ettiği 9999in1 Online Platformu da kuruldu.

İstanbul Oyun Girişimciliği Akademisi’nin, girişimcileri uluslararası rekabet şartlarına hazırlayarak, Dünya ve Türk oyun girişimciliği sektörüne yeni bir soluk getirmesi hedefleniyor.

İstanbul Oyun Girişimciliği Akademisi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin son yayınladığı raporlarda yer alan 25 oyun girişimciliği merkezinden biri olma özelliğini de taşıyor.

Proje hakkında detaylı bilgi için https://www.9999in1space.com/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.