MIND4MACHINES Üretimde Dijitalleşme 1. Çağrısı Açıldı

29.04.2022

Üretim sektörünün dijitalleşmesine yönelik çözümler üreten KOBİ ve startuplara yönelik İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) proje ortağı olduğu AB Ufuk 2020 Projesi MIND4MACHINES projesi kapsamında ilk çağrı açıldı. İstanbul Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünü yaptığı destek çağrısı ile ilgili tanıtım etkinliği online olarak düzenlendi.

MIND4MACHINES projesi ile üretim sektörü için akıllı dijital çözümler üreten KOBİ ve startupların endüstri 4.0 alanındaki inovasyon çalışmalarına 3,3 Milyon Euro tutarında bir fon ile hem finansal destek sağlanması hem de bir hızlandırma programı ve proje kapsamındaki diğer faaliyetlerle çarpan etkisi oluşturulması hedefleniyor.

Çağrı kapsamında üretimin dijitalleşmesine yönelik proje fikri olan teknoloji tedarikçisi KOBİ'ler, üretim sektöründen son kullanıcı firmaların da yer alacağı çok ortaklı projelerde 120.000 Avro'ya kadar, tek teknoloji tedarikçisi içeren projelerde 60.000 Avro'ya kadar desteklenecek.

Proje ile imalat sanayine yönelik dijitalleştirme teknolojileri ve çözümleri geliştiren KOBİ’lerin desteklenmesi yoluyla kaynak ve enerji yoğun endüstrilerde, karbon salınımsız, yeşil enerji hedefli yeni nesil endüstriyel değer zinciri oluşturulması amaçlanıyor. MIND4MACHINES kapsamındaki ilk çağrıya başvurular 29 Haziran 2022 TSİ 18:00'e kadar devam edecek.   

Başvuru için: Open Calls - mind4machines

Proje ile ilgili detaylı bilgi için: www.mind4machines.eu 

Projede İSO ve İSTKA dışında 8 farklı ülkeden 11 farklı ortak yer alıyor. Projenin diğer ortakları arasında  Almanya’dan BWCON ve Silicon Saxony; İspanya’dan AECIM; Romanya’dan ADR NORD-VEST ve IPA SA; İtalya’dan MESAP; Bulgaristan’dan EVIC; Finlandiya’dan VTT; İrlanda’dan F6S Network de yer alıyor.