İstanbul’a Uluslararası Organ Nakli Ağı Merkezi

21.09.2017

İstanbul’da Uluslararası Organ Nakli Ağı Merkezi kurulması için Organ Nakli Vakfı ile  güdümlü proje sözleşmesi imzalandı. Proje ile organ bağışı ve organ nakli konusunda uluslararası alanda teknik yardım ve işbirliği ağlarının devamlılığı için İstanbul'da "Uluslararası Organ Nakli Ağı Merkezi" kurulacak. 

Proje sözleşmesini İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz ve Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci imzaladı. 70 hedef ülke ile teknik yardım ve işbirliğini kapsayan proje ile organ nakli ve ilgili uzmanlık alanlarında eğitim ihracatı da hedefleniyor. Bu çerçevede 2023 yılına kadar yurt dışından 1875 hasta, 125 milyon dolarlık ekonomik hareketlilik öngörülüyor.

Projenin hedef kitlesini ilgili ülkelerin Sağlık Bakanlıkları, Resmi Kurum ve Kuruluşları, sağlık profesyonelleri ve yabancı hastalar oluşturuyor. 

Uluslararası Organ Nakli Ağı Merkezi projesinin hayata geçirilmesi ile İstanbul'un sağlık sektöründe cazibe merkezi haline getirilmesi, nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştirme, teknik alt yapının geliştirilmesi, istihdam ve eğitim ihracatının arttırılması hedefleniyor.  Projenin 24 ayda tamamlanması planlanıyor.