"İSO-Dijital Dönüşüm Ofisi" Firmalara İSTKA Desteğiyle Yol Gösterecek

21.03.2019

İstanbul Sanayi Odası’na (İSO) üye firmaların dijital dönüşümü için İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteği ile “İSO Sanayide Dijital Dönüşüm Ofisi” kuruluyor. 

İstanbul Sanayi Odası’nın, Boğaziçi Üniversitesi’nin ortaklığı ve General Elektrik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’nin iştirakçiliği ile yürüttüğü projenin Lansman toplantısı İSO Odakule’de gerçekleştirildi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde düzenlenen İSO Sanayide Dijital Dönüşüm Ofisi  projesinin tanıtım toplantısına, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Fatih Pişkin ve çok sayıda sanayi firması temsilcisi katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, dijitalleşme sürecinin endüstrilerdeki bütün üretim şekillerini de değiştirdiğini söyledi. “Bu değişim sanayinin sadece üretim hatlarına indirgenmemeli. Dijitalleşme derken artık bir şirketin bütün çalışma ve süreçlerinin dijitalleşmesi aklımıza gelmeli.” diye konuştu.

İSO Başkanı Bahçıvan,  Türkiye’nin de şekillenmekte olan yeni nesil sanayi anlayışını benimsemesi ve bu doğrultuda bir dönüşüme kendini hazırlaması gerektiğini vurguladı. “Dijitalleşme artık kalkınma stratejimizin merkezinde olmalı. Teknolojide tüketici değil, üretici konumda olmamız kaçınılmaz. Başkalarının geliştirdiği teknolojiye bağımlı olarak kalkınan bir ülke modeli olmadığını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. İSO olarak dijital dönüşümün sanayi uygulamaları alanlarında faaliyet gösteren teknoloji firmalarımızı İSO’nun Teknoloji İş Ortağı olmaya davet ediyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ise açılışta yaptığı konuşmada dijital dönüşümün STK’lar tarafından da sahiplenilmesinin kendilerini  memnun ettiğini belirtti. Barış Yeniçeri, “Bu dönüşümün en büyük aktörlerinden olan Bakanlığımız, sanayide dijitalleşmeye ilişkin ekosistemin iyileştirilmesi ve ara yüzlerin oluşturulması için çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda “Sanayide Dijital Dönüşüm Platformu”nu kurduk. Katma değeri yüksek ve uluslararası değer zincirinden çok daha fazla pay alan bir Türk sanayisi hedefiyle, geçtiğimiz Haziran ayında “Dijital Türkiye Yol Haritası”nı yayımladık.”  değerlendirmesini yaptı.  

İşletmelerin ürünlerin ticarileşmesi ve dönüşüm yolculuklarında yardımcı olmak için destekler vereceklerini anlatan Yeniçeri,  ’İSO Dijital Dönüşüm Ofisi’nin tüm bu çalışmalara tamamlayıcı olacağını ifade etti.  

Daha sonra İSO Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Dolgan, İSO Sanayide Dijital dönüşüm Ofisi Programı hakkında sunum yaptı. Program “Sanayide Dijital Dönüşümün Kilometre Taşları” paneli ile tamamlandı.