Invest in Istanbul Türkiye’ye Yayılıyor

16.03.2018

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın yabancı yatırımcılara yönelik hizmet ofisi Invest in Istanbul başarılı bir uygulama örneği olarak Türkiye’ye yayılıyor. Kalkınma Ajanslarından temsilciler tecrübe paylaşımı için İstanbul’a geldi. 

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Çukurova Kalkınma Ajansı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Trakya Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı, İzmir Kalkınma Ajansı ve Mevlana Kalkınma Ajansı’ndan Genel Sekreterler, koordinatörler ve uzmanlar bir günlük çalışma ziyareti için İstanbul Kalkınma Ajansı’nda ağırlandı. 

Invest in Istanbul ofisinde gerçekleştirilen teknik toplantı ile katılımcılara Tek Durak Ofisin kuruluş aşaması, dijital alt yapısı, verilen hizmetler ve gerçekleştirilen işlemler hakkında bilgi verildi. Kalkınma Ajanslarından gelen katılımcılar daha sonra Invest in Istanbul Ofisi’ni gezdi. 

Yabancı yatırımcıların tüm bürokratik işlemlerini tek merkezden çözme imkanı getiren Invest in Istanbul 6 aydır hizmet veriyor. Kalkınma Bakanlığı’nın pilot uygulamasını İstanbul’da başlattığı Tek Durak Ofis’te Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden Maliye Bakanlığına, İstanbul Valiliği’nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 8 farklı kamu kurumunun temsilcisi yatırım yapmak isteyen yatırımcıların işlemlerini dakikalar içinde gerçekleştiriyor. Invest in Istanbul’da şu ana kadar 26 farklı ülkeden gelen yabancı yatırımcıya hizmet verildi.

Invest in Istanbul modeli ve çalışmaları Dünya’da da dikkat çekiyor. Tek Durak Ofis, Dubai’de Dünya Yatırım Konferansı’nda İngiltere ve Japonya ile beraber dünyanın en başarılı örneklerinden seçildi. Dünya Melek Yatırımcılar Kongresi’nde de Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan’a “Invest in Istanbul” projesiyle Bölgesel Kalkınmaya yaptığı katkılardan ötürü ödül takdim edildi.

Invest in Istanbul, Kosta Rika Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Koordinasyonunda 20-23 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenecek “Yatırımcılar için Dijital Tek Durak Ofis” etkinliğine de özel olarak davet edildi.