Invest in Istanbul Başarılı bir Model Olarak Çalışmalarını Sürdürüyor

08.05.2018

Türkiye’de ilk kez İstanbul Kalkınma Ajansı’nın koordinasyonuyla kurulan yabancı yatırımcılara yönelik hizmet ofisi Invest in Istanbul başarılı bir model olarak Türkiye’ye yayılıyor ve Dünya’da iyi uygulama örneği olarak gösteriliyor.

Yabancı yatırımcıların işlemlerini kolaylaştıran “ Tek Durak Ofis Sistemi” Kalkınma Bakanlığı'nın belirlediği pilot illerde de kurulmaya başlandı. Invest in Istanbul işbirliği olanakları için tanıtım çalışmalarını sürdürürken uluslararası etkinliklere de katılım sağlıyor.

Tanıtım çalışmaları kapsamında Nisan ayında İstanbul’da yer alan girişimcilik merkezleri, kuluçka merkezleri, teknopark ve teknoloji transfer ofisleri temsilcileri ile İstanbul Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde toplantı düzenlendi.  Invest in Istanbul Ofisi’nin önümüzdeki dönemde yenilikçi, yaratıcı ve teknoloji tabanlı girişimcilere sunabileceği hizmetlere ilişkin katılımcıların görüşleri alındı.

Invest in Istanbul’un çalışmaları yabancı heyetlere de anlatıldı. Yemenli İş Adamları Heyeti, Arap Türk İş Adamları Derneği, Creative Business Cup Danimarka, Kore Ticaret ve Yatırım Tanıtım Ajansı (KOTRA) Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi’nden gelen heyetler hizmet ofisinde ağırlandı. İşbirliği olanakları değerlendirildi.

Invest in Istanbul Türkiye’de ve yurt dışında düzenlenen uluslararası etkinliklere de ülkemize daha fazla yabancı yatırımcı çekmek için katılım sağlıyor. 16-19 Nisan’da İstanbul’da düzenlenen Küresel Girişimcilik Kongresi’nde Invest in Istanbul ev sahipliğinde küresel alanda faaliyet gösteren muadil kurumlarla özel oturum düzenlendi.

Avrupa Birliği-Bulgaristan CORDIS&TED Programı kapsamında 24-26 Nisan’da İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarı’nda Invest in Istanbul katılımcılara faaliyetlerini özetleyen bir sunum yaptı.

Invest in Istanbul mayıs ayında ise Türk Arap Ülkeleri İş Birliği Derneği’nin düzenlediği Türk Arap İşbirliği Fuarı’nda da stant kurdu. Katılımcılar Tek Durak Ofis’in çalışmalarına yoğun ilgi gösterdi.   

21 Haziran 2017 yılında açılışı gerçekleştirilen Invest in Istanbul ofisini şu ana kadar yüzlerce yabancı yatırımcı ziyaret etti.  30 farklı ülkeden toplam 69 yatırımcıya hizmet verildi. Yalova, Tekirdağ ve Düzce olmak üzere 3 ile yatırımcı yönlendirildi. Türkiye’de 3 adet yabancı sermayeli şirket kuruldu. Yeni hizmet ofisimiz aracılığıyla kentimize çekilen tahmini yatırım tutarı 162 Milyon USD’ye ulaştı. 

Invest in Istanbul’un çalışmaları yurt dışında da dikkat çekiyor. “Tek Durak Ofis” Dubai’de Dünya Yatırım Konferansı’nda İngiltere ve Japonya ile beraber dünyanın en başarılı örneklerinden birisi seçildi.

Kosta Rika Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı koordinasyonunda tüm Latin Amerika ülkelerinin katıldığı “Yatırımcılar için Dijital Tek Durak Ofis” etkinliğine özel olarak davet edilen Invest in Istanbul, ofisin kuruluşu, yol haritası ve dijital altyapısı konularında tecrübe paylaşımında bulundu.

Invest in Istanbul’un resmi internet sayfası invest.istanbul ise Dünyanın web alanındaki en prestijli yarışmalarından Horizon Interactive Awards’da kamu kurumu kategorisinde Gold Award ödülüne değer görüldü.