AGORADA 2018 Etkinliği ve EURADA Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

29.06.2018

AGORADA 2018 etkinliği ve EURADA Genel Kurul Toplantısı Belçika’nın Charleroi  şehrinde gerçekleştirildi. Etkinliğin ilk gününde Endüstri 4.0 konusundaki fırsatlar ve başarı hikayeleri değerlendirildi. Organizasyonun ikinci gününde ise EURADA Genel Kurulu toplandı.

Farklı ülkelerden Kalkınma Ajansı temsilcileri ve özel firmalar bölgesel kalkınmanın öne çıkan gündem maddelerini ele almak için 20-21 Haziran’da Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği EURADA'nın, Belçika’nın Charleroi  şehrinde düzenlediği etkinlikte buluştu.

İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz’un da katılım sağladığı  etkinliğin ilk gününde, IGRETEC tarafından EURADA, SOGEPA, Avrupa Komisyonu ve Charleroi Stratejik Komitesi işbirliği ile yerel ve ulusal birçok konuşmacının yer aldığı Endüstri 4.0 konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Geleceğin endüstrisi olarak tanımlanan Endüstri 4.0'ın nasıl ele alınması gerektiği, yaratılacak fırsatlar ve ortaya çıkacak sonuçların tartışıldığı konferansta Avrupa Birliği düzeyinde yürütülen iyi örnekler analiz edildi.

Bölgesel Gelişme Konulu oturumda İSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz da İstanbul girişimcilik ekosistemi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın bu alanda yürüttüğü çalışmalara ilişkin sunum yaptı. Yavuz, “İstanbul girişimcilik ekosistemi start-upların kurulması, hızla gelişmesi ve global alana açılması için eşsiz bir ortam sunuyor. İstanbul’daki başarılı ekosistemin destekçilerinden biri olarak Ajansımız kuruluşundan bu yana 48 girişimcilik projesine 51 milyon lira destek vermiş bulunuyor” diye konuştu.

Etkinliğin ikinci gününde İstanbul Kalkınma Ajansı’nın da üyesi olduğu ve Yönetim Kurulu’nda yer aldığı Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği EURADA’nın  Genel Kurul toplantısı yapıldı. EURADA’nın 2017 yılı faaliyetleri ve 2018 yılı programı değerlendirildi.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise katılımcılar için Charleroi’de bulunan tarihi endüstri bölgelerine gezi düzenlendi. Avrupa’da endüstrinin tarihi gelişimiyle ilgili detaylı bilgiler verildi.