Güneş Arabası "B.O.W İSTKA" Tanıtıldı

09.08.2017

İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabaları Ekibi tarafından tasarlanan İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği güneş enerjisi ile çalışan “B.O.W İSTKA” tanıtıldı.  İTÜ'nün Ayazağa Kampüsünde gerçekleştirilen törene İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz ve İTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tayfun Kındap’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.

İsim hakkı “B.O.W İSTKA” olarak belirlenen araç, 8-15 Ekim 2017 tarihleri arasında dünyanın en köklü ve prestijli yarışı Avustralya World Solar Challenge’da yarışacak.

En küçük, en hafif, en akıllı…

Ülke çapında Formula G yarışlarında elde ettiği sayısız ödül, üstün başarısıyla iddiasını ortaya koyan ve AR-GE çalışmaları akademik bildiri olarak kabul gören İTÜ Güneş Arabası Ekibi yarışlarda yeni bir hedef için 8. güneş arabalarını tasarladı ve üretti. Araç yapay zeka teknolojilerinin kullanıldığı ve elektrikli arabalarda bulunan ekonomik sürüş modunun da uyarlanması ile fark yaratıyor. BOW İSTKA, pek çok en’i de içinde barındırıyor. En küçük, en hafif, en akıllı, en ekonomik, en güvenli, tasarımıyla rakiplerinin arasından şimdiden sıyrılacağının sinyallerini veriyor.

 “B.O.W İSTKA”  yola çıkmaya hazır

Türkiye’de elektrikli otomobil tasarımı ve üretimi yapılabilmesi için disiplinlerarası ortamda yetkin mühendisler yetiştiren İTÜ GAE, güneş enerjisi alanında dünyanın en önemli yarışması olan World Solar Challenge’da 3000 km’yi en kısa sürede tamamlamak için yarışacak. İTÜ GAE dünya çapında 50 takım arasında ülkemizi temsil eden tek milli takım olarak göğsümüzü kabartacak. BOW İSTKA, yarış öncesinde İstanbul’dan hareket ederek İzmir, Eskişehir, Ankara turu ile aracın test sürüşlerini gerçekleştirecek.