Güdümlü Projemiz “Zemin İstanbul” için İş Birliği Protokolü İmzalandı

07.08.2018

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Güdümlü proje desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü “Zemin İstanbul” projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 100 günlük eylem planında da yer alanZemin İstanbul” projesinin iş birliği protokolü imza töreni Saraçhane’de bulunan belediye binasında gerçekleşti. İmza törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mevlüt Uysal, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz ve Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner de katıldı.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, her alanda yenilikleri takip etmenin önemine dikkat çekti. “Yeniliği yakalayabilen her zaman bir adım önde olmuştur. Nasıl ki, trafik kazası oluyor diye araba kullanmama ihtimalimiz yoksa, yada uçak kazası oluyor diye uçağa binmeme imkanımız yoksa bizim de gün gelip zaman zaman teknolojinin zararları var diye teknolojiden uzak kalma imkanımız hiç bir zaman yoktur” dedi. Başkan Uysal, akıllı belediyeciliğin her geçen gün öneminin arttığını ve gençleri geleceğe hazırlamak adına yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü de ifade etti.

Daha sonra İstanbul’un inovasyon ve deneyim, tasarım ve girişimcilik merkezi "Zemin İstanbul" için iş birliği protokolü imzalandı.  

Zemin İstanbul Projesi

Türkiye’de inovasyon ve girişimciliğin yeni adresi olacak "Zemin İstanbul" yaratıcı fikir sahibi girişimcilere, küçük işletmelere iş geliştirme imkanı sağlayacak. Özellikle fikri olan gençlere yönelik altyapı hizmeti sunacak olan "Zemin İstanbul’da, girişimciler Kuluçka Merkezi, Deneyim Merkezi, Eğitim-Etkinlik Merkezi ve Animasyon Stüdyosu’nda inovatif projeler geliştirecek.

Kuluçka Merkezi’nde girişimciler, çeşitli eğitimler almanın yanı sıra, sektörel ve akademik tecrübeye sahip kişilerin oluşturduğu mentor havuzundan kendi ihtiyaçları doğrultusunda yararlanacak. 

Deneyim Merkezi ise geliştirilen hizmet ve ürünlerin, piyasaya sunulmadan veya halka arz edilmeden önce vatandaşla buluşacağı, birlikte yeniden şekilleneceği, birlikte test edilip tasarlanacağı bir merkez olarak hizmet verecek. 

Eğitim ve Etkinlik Merkezi’nde ise çocuklar ve gençlere yönelik 7-10 yaş Maker, 10-16 Yaş İleri Maker programları yürütülecek. 

Zemin İstanbul’un Animasyon Stüdyosu’nda da çocukların fikirlerini gerçeğe dönüştürme şansı bulacakları tasarım ve programlamanın temel öğeleri öğretilecek. Yeni nesil senarist, animasyoncu, tasarımcı, programcı ve yönetmenler yetiştirilmesi, potansiyeli olan her çocuğun cesaretlendirilmesi hedefleniyor.  

İstanbul’da yerli ve milli teknolojiyi üretecek tüm İstanbullulara hizmet edecek, girişimcilik ve yenilikçilik ekosistemini güçlendirecek olan "Zemin İstanbul "çok yakında Şişhane Metrosu’nda açılacak.