Gençler İSTKA Desteğiyle Giyim Sektöründe İstihdam Edilecek

19.11.2018

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İSTESOB) İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yürüttüğü "Geleceğini Kendin Tasarla" projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında gençlere 3 boyutlu tasarım, baskı ve girişimcilik eğitimleri verilerek giyim sektöründe istihdam edilebilecekleri alanlar yaratılacak.

İSTKA’nın 2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklediği "Geleceğini Kendin Tasarla" projesinin tanıtım toplantısı Akademi Beyoğlu’nda gerçekleştirildi.  

Toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah DemircanİSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul Kadın ve Erkek Terziler Esnaf Odası Başkanı Turan Aydoğdu ve meslek odası temsilcileri de katıldı. 

Açılış toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, endüstri 4.0 hamlesinde başarılı olunması için tasarım diline hakim gençlerin yetişmesi gerektiğini söyledi. ”İnsanlar artık robotlar mı dünyayı yönetecek diye bir endişeye kapılıyorMakinenin meydana gelmesi için yine de bir insan faktörüne ihtiyaç var. Bu sebeple tasarım diline hakim olan ülkeler günümüzde hep bir adım önde olacak. Bu işi, projeyi yapanları alkışlıyoruz” dedi.

İSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz da dinamik ve nitelikli işgücünün bir ekonominin sahip olduğu beşeri sermayenin en önemli itici gücü olduğuna dikkat çekti. Gençlerin yaratıcılık, yenilikçilik, girişimcilik alanlarındaki yetkinliklerini geliştirebilecekleri projeleri özel olarak desteklediklerini belirtti. Yavuz, “Ajans olarak 2010 yılından bu yana Mali Destek Programlarımız ile İstanbulluların istihdam edilebilirliğini artırmak, iş becerilerini geliştirmek, girişimciliğin önünü açmak ve paydaşlarımızda bu konuda farkındalık oluşturmak için programlar tasarlıyor ve yürütüyoruz,  “Geleceğini Kendin Tasarla" projemizle giyim sektöründe gençlerimizin yetkinliklerini artırarak istihdam edilebilecekleri alanlar yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin, İstanbul Kadın ve Erkek Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Güngören Mesleki Eğitim Merkezi ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında 16-29 yaş arası 90 gence 3 boyutlu tasarım, baskı, kişisel gelişim destekleme ve girişimcilik eğitimleri verilecek.

Projeyle Tasarım Okulu da kurulacak. Düzenlenecek seminerlerle gençlerin 400 işverenle buluşmaları, kariyer danışmanlığı hizmeti verilerek iş piyasasına girmeleri sağlanacak.