Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi Kapılarını Açtı

14.04.2023

Girişimciliğin her eğitim kademesinde kariyer hedefi olarak sunulması ve bireylerin girişimcilik potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) güdümlü proje desteği ile kurulan Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi kapılarını açtı.

Üsküdar Belediyesi’nin İSTKA desteğiyle hayata geçirdiği merkezin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İlkokuldan başlayarak her eğitim seviyesinde uygulama odaklı araştırma, yenilik bilinci ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılacağı merkezde, yeni nesil eğitim modellerinin geliştirilmesi ve işgücünün niteliğinin artırılması hedefleniyor.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin ortak olduğu proje kapsamında teknoloji, girişimcilik, bilim ve inovasyon odaklı yaş gruplarına uygun müfredatlar ve ileri teknoloji imkanlarını barındıran nitelikli uygulama alanları oluşturuldu.

Merkezden; ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri, teknik bilimler ve alt disiplinlerinde inovasyon ve Ar-Ge süreçleri içinde bulunan start-up girişimciler ile uygulama odaklı etkinliklerin paydaşı olan toplumun tüm kesimleri faydalanacak.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin girişimcilik ve üretim atölyesi eğitimleri alacağı merkezde, öğrencilerin uzun dönem programlara başvuru yapmaları amaçlanıyor.

Çırak, Kalfa ve Usta Programları ile merkezde yıl içerisinde toplam 15 bin öğrenciye girişimcilik eğitimleri verilmesi ve öğrencilerin farkındalıklarının artırılması öngörülüyor.

Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi hakkında detaylı bilgi için https://gelecekuskudar.com/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.