Gelecek Sensin Projesi Tanıtıldı

10.07.2017

İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklediği Gelecek Sensin projesinin açılış ve tanıtım toplantısı yapıldı.

Maltepe 2 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yapımı gerçekleştirilen çok amaçlı spor salonu, cep sinema salonu, kitap okuma salonu ve hobi atölyesi gibi faaliyet alanlarının açılış kurdelesini İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Başsavcı Vekili Uğur Seçgin, İSTKA proje Sorumlusu Cüneyt Genç, Maltepe 2 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Veysel Yüksel birlikte kesti.

Başsavcı Tosun, yaptığı konuşmada, cezaevindeki çocukların tekrar topluma kazandırılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Bunun için ayrıca çaba sarf edilmesi gerektiğini belirten Tosun, "Bu anlamda cezaevi idaremiz tarafından hazırlanan projenin, İSTKA'nın destekleriyle hayata geçmesi, ileriye dönük olarak örnek teşkil edecek olması açısından büyük önem taşıyor." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurum içerisinde oluşturulan faaliyet alanlarını gezdi. "Gelecek Sensin" projesi suça sürüklenmiş çocuk hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim ve iyileştirme faaliyetlerini kapsıyor. Projeyle çocuk hükümlü ve tutukluların doğru davranış, tutum ve alışkanlıkları benimseyerek, yeniden suç işlemelerini önleyecek ahlaki değerler kazanmalarının sağlanması ve salıverilmelerinden sonra topluma uyumlarının kolaylaştırılması amaçlanıyor.