BTM, Dünyanın En İyi 5 Kuluçka Merkezinden Biri Seçildi

25.01.2023

Yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşerek ülkemize katma değer sağlaması amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansı’nın güdümlü proje desteği ile kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri seçildi.

90 ülkede 600'den fazla kuluçka ve hızlandırma merkezinin verileri ile bir endeks oluşturan İsveç merkezli UBI Global, BTM'yi üniversiteler de dahil kamu ve özel sektör kuluçka merkezleri arasında "Dünyanın En İyi 5 Kuluçka Merkezinden Biri" olarak ödüllendirdi.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, İTO Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı’nın öncülüğünde İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) güdümlü proje desteğiyle İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin ortaklığı ile 2017 yılında kuruldu.

3.000 m² kapalı alanda, 5 yıldan bu yana hizmet veren BTM, yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve ticarileştikten sonra büyümesi süreçlerinde girişimcilere her türlü desteği sunuyor.

BTM’de fikirlerin iş modeli haline gelmesi sağlanırken; eğitim ve seminerler, mentor desteği, yatırımcı eşleştirmeleri, girişimcilerin yatırımcı karşısında sunum yaptığı demo günü etkinlikleri, İTO Komite eşleştirmeleri, 7/24 ofis imkanı, birebir danışmanlık gibi hizmetler girişimcilere tamamen ücretsiz sunuluyor.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, sektör dikeyinde geliştirdiği küresel doğan Start-Up’lara yönelik program Winglobal ve patent/ faydalı modele sahip mucitlere yönelik Mucit Girişimci programları vasıtasıyla çözüm odaklı destekler de sunuyor.

BTM, 2019 yılında da yine UBI Global tarafından, Dünyanın En Çok Gelecek Vaat Eden Merkezi seçilmişti.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi hakkında detaylı bilgi için https://btm.istanbul/ 'u ziyaret edebilirsiniz. 

BTM'nin kuruluş hikayesine ise aşağıdaki link üzerinden erişebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=5LnxS-X9aZg

UBI GLOBAL HAKKINDA
UBI Global, "benchmark" çalışmalarını başlatarak kuluçka ve hızlandırma programlarının ortak özelliklerini ortaya çıkarmayı amaçlıyor. UBI Global, bu çalışmalar sonucunda kuluçka ve hızlandırma programlarının daha cazip hale gelmelerine ve verimliliklerini 
artırarak yatırım çekebilmelerine katkı sunuyor.