Blokzincir Teknolojileri ve İnovasyon Merkezi Açıldı

05.12.2022

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi bünyesinde İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurulan Türkiye'nin en büyük Blokzincir Teknolojileri ve İnovasyon Merkezi faaliyete geçti.

Merkezde; gençler, dezavantajlı bireyler ve girişimcilere yönelik blokzincir teknolojileri eğitimi verilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı koordinasyonunda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi tarafından yürütülen projenin açılış etkinliği gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Blokzincir Teknolojileri ve İnovasyon Merkezi’nin açılış etkinliğine, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayım Yorğun, Halkbank ve Hamilik Okulu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İsmail Erkam Tüzgen, Atez Yazılım Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kenan Güler ve çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Üniversitesi BAP Birimi, Hamilik Okulu Vakfı, ATEZ Yazılım Teknolojileri A.Ş., özel sektör temsilcileri ve bilişim-eğitim alanlarında öncü STK’ların da işbirliği yaptığı proje ile blokzincir ekosisteminin oluşturulması hedefleniyor.

“İstanbul BTC” adıyla faaliyet gösterecek olan merkezde, gençler blok zinciri alanında eğitilirken bu alanda sektörlerin, şirketlerin ihtiyaç duyduğu projeler de geliştirilecek.

Blokzincir Teknolojileri ve İnovasyon Merkezi, üç blok zinciri laboratuvarı ve bir de sosyal inovasyon laboratuvarından oluşuyor.

Merkezde blok zinciri yazılımcılığı ile ilgili eğitimlerin yanı sıra sosyal inovasyon laboratuvarında sosyal projeler yapmak üzere proje toplantıları, etkinlikler ve çeşitli seminerler  düzenlenmesi planlanıyor.  

Blokzincir Teknolojileri ve İnovasyon Merkezi hakkında detaylı bilgi ve tanıtım filmine aşağıdaki link üzerinden erişebilirsiniz.

https://bit.ly/3UmblJP