Bahreyn’li Kripto Para Girişimcisine İstanbul’un Potansiyeli Tanıtıldı

23.12.2019

Türkiye ile Bahreyn arasında karşılıklı yatırım hacmini artırmaya yönelik İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve Bahreyn Ekonomik Kalkınma Kurulu’nun (Bahrain EDB) imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında Bahreyn'in ilk lisanslı kripto para girişimcisi Rain Financial İstanbul'a geldi.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nı ziyaret eden Rain Financial kurucu ortakları Yehia Badawy ve  AJ Nelson’a Türkiye’deki girişimcilik ekosistemi tanıtıldı. 

Rain Financial kurucu ortaklarına İSTKA koordinasyonunda yabancı yatırımcıların bürokratik işlemlerini hızlandıran tek durak hizmet ofisi Invest in Istanbul’un çalışmaları hakkında da sunum yapıldı.   

İstanbul Kalkınma Ajansı bünyesinde faaliyet gösteren Invest in Istanbul ile Bahreyn Ekonomik Kalkınma Kurulu (Bahrain EDB) arasında nitelikli yabancı girişimcilerin sayısını artırmaya yönelik olarak 30 Nisan 2019 tarihinde  ikili işbirliği protokolü imzalanmıştı.

İkili işbirliği protokolü çerçevesinde; Bahreyn’den İstanbul’a gelen, İstanbul’dan Bahreyn’e giden girişimcilere karşılıklı olarak; havalimanından başlayan ve en az bir ay boyunca sürecek ücretsiz hizmetler sağlanacak.

İlk bir ay ücretsiz daha sonrasında indirimli çalışma alanları, indirimli konaklama, geçici süreli ücretsiz şehir içi ulaşım imkanları, melek yatırımcılar ve mentorlar başta olmak üzere girişimcilik ekosistemine tanıtımları, şirket kurulumu ve çeşitli bürokratik işlemlerin tamamlanması, turistik aktiviteler ve tanıtım hizmetleri sağlanacak.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve Bahreyn Ekonomik Kalkınma Kurulu arasında uluslararası girişimler konusunda ortak program ve projeler geliştirilmesi de hedefleniyor.