Girişimciler "KOZA Girişim" Programı ile Geleceğin Sanayicilerine Dönüşecek

14.03.2019

İş fikrini geliştirmiş yerli girişimlerin hızlı büyümeleri ve ticarileşebilmeleri için İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle başlattığı İSO Koza Girişim Programı’nın lansman toplantısı yapıldı. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "İSO KOZA Girişim Hızlandırma Programı ile vereceğimiz eğitim ve mentorluklarla girişimciler geleceğin sanayicilerine dönüşecek” dedi.  

İstanbul Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Odakule’de düzenlenen toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSTKA Genel Sekreter Vekili Dr. Fatih Pişkin ve çok sayıda sanayici, girişimci katıldı.  

Açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Sanayi Odası olarak her ortamda “katma değeri yüksek ve üretim odaklı” bir girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi çağrısı yaptıklarını söyledi. Bahçıvan, "Bu girişimcilik ekosisteminin bu ülkenin genç girişimcileri ile yerli üretime büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu anlayış eşliğinde İSO olarak yeni dönemde oluşturduğumuz KOZA Girişim Hızlandırma Programı çerçevesinde girişimcilerimize vereceğimiz eğitim ve mentörlüklerle, onları geleceğin sanayicileri haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

KOZA Girişim Hızlandırma Programı'na katılan girişimcilerin sanayiciler ile buluşacaklarını anlatan Erdal Bahçıvan, “Programa katılan girişimciler, İSO'nun sanayici üyeleriyle buluşma fırsatı yakalayacak ve girişimcilerin ihtiyaç duydukları networking imkanları da bu program ile sağlanmış olacak. Aynı zamanda sanayinin ihtiyaç duyacağı Ar-Ge çalışmalarının adeta bir açık inovasyon mantığında, girişimcilerimiz ile karşılanması yönünde de kritik işbirlikleri oluşturacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır da, kamu olarak girişim ekosistemine önemli destekleri olduklarına dikkat çekerek, "İSO'nun kurumsal olarak başlattığı bu inisiyatif, pek çok iş insanının girişim ekosistemine daha fazla dikkat vermesine ön ayak olacak. İstanbul'u küresel girişim ekosisteminin merkezi yapmaya kararlıyız. Bu toplantının bu hedefe güçlü bir ivme katacağına inanıyorum" görüşünü paylaştı. 

Girişim ekosisteminin İstanbul'da merkezileşmesini önemsediklerini vurgulayan Kacır, “İstanbul yüzyıllarca ticaretin başkentliğini yapmış bir şehir. İstanbul 120'den fazla ülkeye uçuş yapan, 28 milyon dolarlık büyüklüğe sahip bir şehir. Bu nedenle geleneksel sanayi ve geleneksel iş dünyasının girişim ekosistemi ile özellikle bu şehirde buluşmasında ülkemiz açısından çok fayda görüyoruz. İSO'nun gerçekleştirdiği bu programın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Lansman toplantısının ardından "Türkiye ve Dünyadaki Girişimcilik Ekosistemine Sanayi İşbirliği Perspektifinden Bakış" başlıklı panel gerçekleştirildi.