Akıllı Teknolojiler Zirvesi’nde Bakan Varank İSTKA Standını Ziyaret Etti

14.11.2018

Geleceğin dünyasını şekillendirecek akıllı teknolojilerin tartışıldığı ‘’Smart Future Expo Zirve ve Sergisi’’ başladı. Etkinliğin açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank İstanbul Kalkınma Ajansı’nın standını da ziyaret etti.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ASKON’un ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Akıllı Teknolojiler Zirve ve Sergisi bilim ve teknoloji geliştirenleri buluşturdu.

Etkinliğin resmi açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Vekili Ahmet Özer gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında ‘Milli Teknoloji’ye vurgu yapan Bakan Varank, "Teknolojik değişim ve dönüşüm hız kaybetmeksizin hayatımızı yönlendiriyor. Ticarete konan engeller küresel büyümeyi aşağı çekerken, teknolojik devrim ülkelere yeni fırsatlar ve büyüme imkanları sunuyor. Hedefimiz Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi vurgusuyla, yüksek katma değerli alanları ve bunların alt bileşenlerini milli ve özgün olarak geliştirmek olacak" diye konuştu.

Bakan Varank ve beraberindeki heyet konuşmaların ardından sergi alanında incelemelerde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank İstanbul Kalkınma Ajansı’nın standını  da ziyaret etti. İSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz, Bakan Varank’a Yatırım Destek Ofisi, Tek Durak Ofis Invest in Istanbul ve Ajansın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yılın teknoloji ve dijital dönüşüm etkinliği Smart Future Expo Zirve ve Sergisi iki gün sürecek. 

Sanayinin Dönüşümü, Enerjinin Geleceği, Akıllı Şehirler ve Dijital Altyapılar, Teknolojik Yenilikler ve Dijital Girişimcilik başta olmak üzere akıllı teknolojiler ışığında çok önemli temalarda, alanında uzman konuşmacıların katılımıyla Türkiye’nin dijital geleceğine ışık tutulacak. 150 konuşmacının katıldığı etkinliğe 10 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.