2015 Yılı Mali Destek Programlarımızın Almanak Çalışması Tamamlandı

08.11.2018

Bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliği sağlamak ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında desteklediği projelere ilişkin Almanak çalışması tamamlandı. 

Almanak çalışmasında, “Sağlık Turizm Merkezi İstanbul”, “Yenilikçi İstanbul”, “Kadın İstihdamının Artırılması”, “Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi” ve “Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı” olmak üzere 5 farklı temada 8 adet program kapsamında başarılı bulunan ve 145 milyon lira kaynak ayrılan projelere yer verildi.

Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar ve işletmeler tarafından hayata geçirilen 140  projenin etki alanları, program öncelikleri Almanak çalışmasında anlatıldı. 

Yenilikçi İstanbul (İşletmeler) Mali Destek Programı ve Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı ile İstanbul’un yüksek katma değerli, teknoloji ve bilgi yoğun ürün ve hizmetler ile küresel ekonomide söz sahibi olabilmesi için Ar-Ge ve yenilik odaklı ekonomik yapıya dönüşüm için 47 proje desteklendi.

Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi (İşletmeler) Mali Destek Programı ve Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile de İstanbul’da yaratıcı endüstrilerin gelişmesi, uluslararası değer zincirinde yüksek katma değerli işlevler edinmesine yönelik 23 projeye katkı sunuldu.

Sağlık Turizm Merkezi İstanbul (İşletmeler) Mali Destek Programı ve Sağlık Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen 23 projeyle de İstanbul’da Sağlık Turizmi sektörünün geliştirilerek bölgenin bu alanda uluslararası bir çekim merkezi haline getirilmesi amaçlandı.

İstanbul’da kadınların işgücüne ve istihdama katılımlarının artırılması için Kadın İstihdamının Artırılması Mali Destek Programı ile de 15 proje desteklendi.

Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı kapsamında da madde ve davranış bağımlılıkları ile mücadele yoluyla İstanbul’da sosyal bütünleşme ve toplum sağlığı alanında iyileşme sağlanması hedeflendi bu amaçla 27 proje yürütüldü.

İstanbul Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Mali Destek Programları Almanak Çalışması