Yaratıcı Endüstriler Destekleri Toplantısı Gerçekleştirildi

28.05.2021

İstanbul Kalkınma Ajansı, yaratıcı endüstriler alanında destek sağlayan yerel ulusal ve uluslararası kurumlar ile destek arayan aktörleri ortak bir platformda buluşturdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ve Kültür ve Turizm ortaklığı ile düzenlenen Yaratıcı Endüstriler Destekleri Toplantısı’na, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı  Özgül Özkan Yavuz da katıldı.

Yaratıcı endüstriler alanındaki girişim ve fikirler için yeni ufuklar açması hedefiyle düzenlenen webinarın birinci paralel oturumunda, kurumlar sağladıkları desteklerle ilgili en güncel bilgileri paylaştı. 

Kültür ve sanat proje destekleri ile ilgili Devlet Tiyatroları, Araştırma ve Eğitim, Güzel Sanatlar, Kütüphaneler ve Yayımlar, Sinema, Telif Hakları Genel Müdürlükleri sunum yaptı.

İstanbul Kalkınma Ajansı, katılımcılara yaratıcı endüstrilere yönelik desteklerini tanıtırken, British Council, karar alıcılar ve girişimciler için kapasite geliştirme programları, yaratıcı endüstrilerde araştırma ve haritalama çalışmaları, ağlar ve yaratıcı topluluklar oluşturma hakkında bilgi verdi. Hollanda Başkonsolosluğu Kültür ve Sanat başlığında, SAHA Derneği ise Sanat Girişimleri Sürdürülebilirlik Fonu ile ilgili sunum gerçekleştirdi. 

Yaratıcı Endüstriler Destekleri Toplantısı’nın ikinci paralel oturumunda ise Kültür Sanat Yatırım ve Araştırma Destekleri ile Sanayi, Yatırım ve Ar-Ge Destekleri ele alındı. Kültür Varlıkları Müzeler ile Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlükleri, yaratıcı endüstriler alanında verdikleri desteklere ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. 

Etkinlikte Sanayi, Yatırım ve Ar-Ge Destekleri hakkında da ilgili kurumlar yürüttükleri programları anlattı.

581 katılımcının faydalandığı webinarın son bölümünde ise katılımcılar yüzyüze görüşmeler yaparak network geliştirme imkanı buldu. Yaratıcı Endüstriler Destekleri Toplantısı’nın tekrarını youtube hesabımızdan izlemek için aşağıdaki bağlantı adreslerini tıklayabilirsiniz. 

1. Paralel Oturum: https://bit.ly/3fIR7b3

2. Paralel Oturum: https://bit.ly/3yDol45

Yaratıcı endüstrilerin ekonomiye ve kalkınmaya katkısını arttırmak amacıyla 2010 yılından bu yana yaratıcı sektörleri destekleyen İstanbul Kalkınma Ajansı, bugüne kadar toplam bütçesi yaklaşık 65 milyon TL olan 94 projeye, 57 milyon TL destek sağladı.  

İSTKA, 2020 yılının sonunda ise yaratıcı endüstrilere özel 20 milyon TL bütçeli bir mali destek programı ilan etti.