Üstün Yetenekli Çocuklar İçin Buluştular

10.04.2017

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2016 yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklediği üstün yetenekli çocuklara yönelik 19 projenin yararlanıcıları Ataşehir Bilim ve Sanat Merkezi’nde bir araya geldi.   

Projelerinin detaylarını anlatan proje koordinatörleri deneyimlerini paylaştı. Etkinliğe İSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz da katıldı. 

Proje yararlanıcıları toplantıdan yeni fikirlerle ayrıldı. 

İstanbul Kalkınma Ajansı 2016 yılında bu alandaki projelere özel bir önem verdi. Ajans destek tutarı  11 milyonun üzerinde gerçekleşti.

19 proje kapsamında ilkokul ve ortaokullarda özel yetenekli çocuklar ve gençler RAM’lar, rehber öğretmenler aracılığıyla tarama ve tanılamalarla tespit edilecek. Okullarda destek eğitim odaları oluşturularak, materyallerle eğitim verilecek.

Özel yetenekli çocukların ebeveynleri ve öğretmenleri de bu çocukların duygusal ve sosyal özellikleri konusunda bilinçlendirilicek. 

Projelerden 6’sı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 4’ü Kaymakamlık, 5’i Üniversite, 2'si Belediye, 2'si Sivil Toplum Kuruluşu aracılığıyla yürütülüyor.