Tuzla Belediyesi Açık Veri Portalı Hizmete Açıldı

23.11.2022

Tuzla Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteği ile hayata geçirdiği Tuzla Belediyesi Açık Veri Portalı hizmete açıldı.
70 veri setinin yer aldığı portaldan; akademik araştırma yapan eğitimciler, girişimciler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar faydalanacak.

Tuzla Belediyesi Açık Veri Portalı’nın tanıtım toplantısına; Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkam Tüzgen, Açık Veri ve Teknoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Eren, AWS Türkiye Kamu Sektörü Müdürü Berrin Mumcu Özselçuk, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açık Veri ve Teknoloji Derneği işbirliği ile Türkiye’de ilk defa bir ilçe belediyesi tarafından hazırlanan Açık Veri Portalı, açık verileri Tuzla halkının ortak aklına sunarak, toplumsal faydaya ve katma değere dönüştürecek.

Açık Veri Portalı ile vatandaşların kamu yararına geliştirecekleri projelere kaynaklık edilmesi, Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğuna katkı sağlanması ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına destek verilmesi hedefleniyor.

 

Tuzla Belediyesi Açık Veri Portalı’na; telif hakkı, patent, kişisel bilgi ve diğer kontrol mekanizmalarının kısıtlaması olmaksızın https://veri.tuzla.bel.tr/ adresi üzerinden erişim sağlanabilecek.

Proje ile Tuzla'da veri temelli akıllı şehirler uygulamaları yaygınlaştırılarak sosyal hizmetlerin Tuzla halkına daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılması sağlanacak.

Proje kapsamında Tuzla Belediyesi’nde akıllı şehir uygulamalarına zemin oluşturacak kentsel bilgiler veri tabanı da oluşturulacak. Tuzla’ya yönelik akıllı yazılımların geliştirilmesinin desteklenmesi amacıyla özel sektör, yerel yönetim, STK işbirliğinde akıllı şehir yazılım geliştirme platformu da kurulacak.