“Terminal İstanbul” Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi Tanıtıldı

18.03.2024

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilecek olan Terminal İstanbul Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi’nin Tanıtım Töreni gerçekleştirildi.

400 bin metrekarelik Atatürk Havalimanı Terminali dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi haline getirilecek.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın da (İSTKA) proje paydaşları arasında yer aldığı Terminal İstanbul’un tanıtım toplantısı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Tanıtım Toplantısında konuşan Bakan Kacır, Atatürk Havalimanı terminalini "Terminal İstanbul" projesiyle dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi haline getireceklerini belirterek, "Merkez bünyesinde, yaklaşık 210 bin metrekare alanda binlerce teknoloji firması ve girişimine hizmet edecek, her yıl onlarca etkinlik düzenleyecek kapasiteye sahip Türkiye’nin en büyük teknoparkını kuruyoruz." dedi.

Türkiye'nin girişimcilik ekosisteminin, bölgesel ve küresel düzeyde bir çekim merkezine dönüştüğünü belirten Bakan Kacır, “7 Turcorn’umuzun da İstanbul’da doğmuş olması elbette bir tesadüf değil. Şimdi, İstanbul için yeni çağda yeni bir hedef, yeni bir ufuk var. Şimdi, İstanbul için dünyaya söylenecek yeni sözler, dünyayla paylaşılacak yeni ve parlak fikirler var. Hedefimiz 2030 yılına dek İstanbul’u girişimcilikte dünyanın ilk 20 merkezinden biri haline getirmek. Hedefimiz 2030’a dek 100 Turcorn’un, 100 bin teknoloji girişiminin bu ülkeden doğması, bu ülkede büyümesi, dünyaya açılması… Bunu başarabilecek potansiyelimiz olduğunu biliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda Terminal İstanbul Teknoloji ve Girişimcilik Merkezini hayata geçiriyoruz.” diye konuştu.

Bakan Kacır, bu yeni nesil teknoparkta yenilikçi projelerin gerçekleşmesini sağlayacak; modern çalışma ofisleri, kuluçka merkezleri, hızlandırıcı programları, ortak çalışma alanları, ortak prototipleme ve üretim merkezleri ile AR-GE laboratuvarları gibi yapıların bulunacağını ifade etti. “Burası küresel teknoloji şirketleri ve yatırım fonları ile girişimlerin buluşma noktası olacak. Terminal İstanbul ile burayı ziyaret etmeyen yatırımcı kalmayacak. Yılda 1 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapacak dev bir bilim merkeziyle herkesi bilimle buluşturacağız. Teknofest takımları burada kuracağımız atölyelerden, geliştirme altyapılarından ve terminal içinde ve apronda bulunan test alanlarından yıl boyunca yararlanabilecekler. Terminal İstanbul şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına yeni bir soluk getirecek.’’ değerlendirmesinde bulundu.