OECD’nin Yaz Akademisi’ne, İSTKA Program Koordinatörü Kabul Edildi

27.09.2021

OECD’nin, kültürel ve yaratıcı endüstriler ile yerel kalkınma üzerine Local Employment and Economic Development (LEED Programme) kapsamında düzenlediği yaz akademisine İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Yaratıcı Endüstriler Sonuç Odaklı Programı Koordinatörü Dr. Mustafa Gül kabul edildi.

“Summer Academy on Cultural and Creative Industries and Local Development” 27-30 Eylül tarihleri arasında pandemi sonrası “toparlanmanın merkezinde kültür ve yaratıcılık” teması ile gerçekleştiriliyor.

Uluslararası başvuruya açık ve toplam kontenjanı 28 kişi olan akademiye, Ajansımız adına başvuran Yaratıcı Endüstriler Sonuç Odaklı Programı Koordinatörü Dr. Mustafa Gül katılmaya hak kazandı. 

Yaz akademisine başvuru aşamasında talep edilen örnek çalışma için ise Ajansımızın 2010 yılından itibaren proje teklif çağrılarıyla düzenli olarak desteklediği ve 2019 yılından itibaren ise orta vadeli sonuç odaklı program olarak kurguladığı yaratıcı endüstriler faaliyetlerimiz OECD’ye sunuldu.

OECD, Ajansımızın yaratıcı endüstriler alanındaki faaliyetlerini (proje teklif çağrıları, AB projeleri, kapasite geliştirme faaliyetleri, yaratıcı endüstriler çalıştayları, ağ kurma faaliyetleri, terzi usulü program çalışmaları vd.) değerli ve akademinin önceliklerine uygun bularak başvurumuzu kabul etti. Program süresince Dr. Mustafa Gül, bu alandaki çalışmalarımızı tüm katılımcılarla paylaşacak.  

OECD’nin yaz akademisi ile politika yapıcılar, kültür endüstrileri ve yaratıcı endüstriler (KYE) temsilcilerinin kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı, yaz akademisinden elde edilecek bilgi, deneyim ve ağları İstanbul’un yaratıcı endüstriler ekosistemini daha da güçlendirmek, uluslararası iş birliği ve etkileşimi arttırmak için kullanmayı hedefliyor.

Yaratıcı endüstrileri 2010 yılından itibaren İstanbul’un gündeminde tutan İSTKA, şu ana kadar yaratıcı endüstrilere yönelik toplam bütçesi yaklaşık 65 milyon TL olan 94 projeye, 57 milyon TL destek sağlamış bulunuyor. İstanbul Kalkınma Ajansı ayrıca 2020 yılının sonunda ise yaratıcı endüstrilere özel 20 milyon TL bütçeli bir mali destek programı ilan etti. Bu program kapsamında toplam  25 proje desteklenecek.