İSTKA'nın 2012 2. Dönem MDP'lere İlişkin Almanak Çalışması Tamamlandı

20.04.2018

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 2012 2. Dönem Mali Destek Programları kapsamında desteklediği projelere ilişkin Almanak çalışması tamamlandı. 

Almanak çalışmasında, Afetlere Hazırlık, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Sosyal İçerme, Yaratıcı Endüstriler olmak üzere 4 farklı tema ve 6 adet proje teklif çağrısı kapsamında başarılı bulunan ve 110 milyon Türk lirası kaynak ayrılan projelere yer verildi. 

İşletmeler ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından hayata geçirilen 82 projenin etki alanları, program öncelikleri Almanak çalışmasında anlatıldı.

2012 yılının 2. döneminde Afetlere Hazırlık Mali Destek Programı kapsamında  afet risklerinin azaltılması amacıyla 15 proje desteklendi. 

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Odaklı Ekonomik Kalkınma temalı Mali Destek Programı ile İstanbul bölgesinin küresel rekabet edebilirliğinin artırılması hedefiyle 30 projeye katkı sunuldu. 

Sosyal İçermeye Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen 14 projeyle de çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler ve yaşlılar gibi sosyal dışlanmaya maruz kalabilecek/kalan sosyal risk gruplarının/dezavantajlı grupların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının artırılması, yaşam fırsatlarından eşit ve tam olarak yararlanmalarının sağlanması amaçlandı. 

Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında da İstanbul’un yaratıcı endüstriler alanında yüksek katma değer üreten, küresel rekabet gücünü artıracak 19 projeye destek verildi.

İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 2. Dönem Mali Destek Programları Almanak Çalışması