İSTKA Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi Kategorisinde Yarışacak

05.06.2017

Avrupa Komisyonu’nun sponsorluğunda 2006 yılından bu yana verilen 2017 Yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödüllerinde başvuru süreci tamamlandı. 

Yarışmaya COSME Programındaki AB üyesi ülkeler, İzlanda, Sırbistan ve Türkiye katılıyor.  Ödül programına, Avrupa düzeyinde, binlerce yeni işletmenin kurulmasını destekleyen 3.400’den fazla proje başvurdu.  Türkiye’den yarışmaya katılmak için komisyona bildirilecek iki aday belirlendi. Türkiye çapında KOSGEB'in ulusal koordinasyonu ile gerçekleştirilen seçim süreci kapsamında başvuru yapan 47 proje uzmanlardan oluşan bir komisyon  tarafından değerlendirildi.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın, “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı Projesi (Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi kategorisinde) Türkiye adına ödüle aday projeler arasında seçildi.  

Üsküdar Belediyesinin “Girişimcilik ve İstihdam Hizmetleri Projesi de (Girişimcilik Ortamının Geliştirilmesi kategorisinde) Türkiye adına ödüle aday ikinci proje oldu.   

2017 yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, girişimcilerin rolü hakkında Avrupa çapında farkındalığı artırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmeyi hedefliyor.  

Ödül yarışması bu yıl Avrupa Komisyonu tarafından verilen karar doğrultusunda beş kategoride gerçekleştirilecek. 

  • Girişimcilik ruhunun geliştirilmesi: Özellikle gençler ve kadınlar arasında girişimcilik ruhunu ve kültürünü oluşturmayı amaçlayan faaliyetler,  
  • Yeteneklere yatırım yapmak: Girişimcilik becerilerinin ve mesleki, teknik ve yönetsel becerilerin geliştirilmesine yönelik uygulamalar,  
  • Girişimcilik ortamının geliştirilmesi: İşletmelerin kuruluşunu ve gelişimini desteklemeye yasal ve idari süreçleri basitleştirmeye ve “önce küçük olanı         düşün” prensibini KOBİ’lerin yararına uygulamaya yönelik yenilikçi politikalar ve uygulamalar, 
  • İşletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi: İşletmelerin ve özellikle KOBİ’lerin hem Avrupa içindeki hem de Avrupa dışındaki         pazarlarda yer alan fırsatlardan faydalanmasına yönelik teşvik edici politikalar ve uygulamalar, 
  • Sorumlu girişimcilik: Küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında ortak sosyal sorumluluğu teşvik etmeye yönelik uygulamalar. Aynı zamanda özellikle   uzun dönemli işsizler olmak üzere işsizler, yasal göçmenler, engelliler ve etnik azınlıklar gibi dezavantajlı gruplar arasında girişimciliğin teşvik edilmesine yönelik uygulamalar.        

Yarışmada her kategori için bir başarı ödülü, ayrıca tüm kategoriler arasında seçilecek en yaratıcı ve ilham verici girişimcilik uygulamasına Jüri Büyük Ödülü verilecek.  

Ödül töreni, 23 Kasım 2017 tarihinde Estonya'da gerçekleştirilecek.