İSTKA Desteğiyle Kurulan BTM İstanbul "Yılın Girişimcilik Projesi Ödülü" Aldı

07.05.2019

İstanbul Ticaret Odası’nın, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Güdümlü proje desteğiyle kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu’nda, “Yılın Girişimcilik Projesi” ödülünü aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından organize edilen Oda/Borsa proje yarışmasının sonuçları, TOBB 75'inci Genel Kurulu'nda açıklandı.

Sektörel Gelişim, Mesleki Eğitim ve İstihdam, Sosyal Sorumluluk, Girişimcilik, Ar-Ge ve İnovasyon/Üniversite Sanayi İşbirliği, Dış Ticaret, Kurumsal Kapasite ve Altyapı ve Diğer olmak üzere 8 ayrı kategoride ödül verildi.

“Girişimcilik” dalında verilen ödüle, İstanbul’un küresel ölçekte, yenilikçilik ve girişimcilik potansiyelinin güçlendirilmesi amacıyla İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) Güdümlü proje desteğiyle Eminönü’nde kurduğu “İstanbul Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi” değer görüldü.

Girişimcilik Ödülü'nü İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende İTO Meclis Başkanı Öztürk Oran, İTO Genel Sekreteri Doç. Dr. Nihat Alayoğlu ve BTM Direktörü İbrahim Elbaşı da hazır bulundu.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç ödül töreninde yaptığı konuşmada, iki yıl önce kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'nin, yenilikçi iş fikirlerine sahip girişimcilerin hayallerine ortak olduğunu söyledi. BTM'nin 120 girişime ve 300 civarında girişimciye ev sahipliği yaptığını belirten Avdagiç, "Girişimcilik merkezimiz BTM'nin ödüle layık görülmesi çok anlamlıdır. Türkiye'nin geleceği, büyük hayal ve düşüncelerimizin ticarileşmesiyle büyüyecektir. BTM yeni fikir ve girişimcileri ekonomimizle buluşturmaya devam ediyor. Bu ödül de gösteriyor ki, Türk unicornunu çıkarmaya çeyrek kaldı" dedi.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve ticarileştikten sonra büyümesi süreçlerinde girişimcilere her türlü desteği sunuyor. Merkez faaliyetlerini “Girişimcilik ve Ticarileştirme Ofisi”, “İş Geliştirme ve Yenilikçilik Ofisi” ve “Marka ve Patent Ofisi” birimleriyle yürütüyor. BTM İstanbul’da girişimcilik ekosistemini güçlendiren katma değeri yüksek çalışmalara imza atılıyor. 2 yılda yatırımcı karşısına çıkarılan 100'e yakın girişimci içinde 12 startup şirket toplam 52.5 milyon lira değerleme ile yatırım almayı başardı.